L'atur, més alt que un any enerere tot i la reducció de 94 persones al juny

Després de Mollet del Vallès, Granollers és el municipi de la comarca on més s’ha reduït l’atur en nombres absoluts

Economia

L'atur, més alt que un any enerere tot i la reducció de 94 persones al juny
L'atur, més alt que un any enerere tot i la reducció de 94 persones al juny

Durant el passat mes de juny Granollers va reduir el nombre d’aturats al municipi en 94 persones, una xifra que suposa un descens del 2,7% respecte al mes anterior. L’índex d’atur al municipi és ara de l'11% (3.405 persones), un 1,7% per sobre d’ara fa just un any, quan Granollers comptava amb 56 aturats menys ara. Amb tot, després de Mollet del Vallès, Granollers és el municipi de la comarca on més s’ha reduït l’atur en nombres absoluts durant el mes de juny.

Pel que fa a les Franqueses, el nombre de persones desocupades és ara de 1.010, un 5,4% menys que el mes anterior (-58 persones). La xifra situa la taxa d’atur del municipi en el 10,8%, amb només quatre persones desocupades menys que el juny del 2018, quan hi havia registrades 1.014 persones sense feina.

Els sindicats recorden que el juny és un mes tradicionalment bo per a l'atur, perquè comença la temporada d'estiu, tot i que alerten que no tothom qui ha deixat d’estar registrat a les Oficines de Treball ha trobat feina.

Igualment, també assenyalen que la disminució de l’atur és menor cada any que passa –“del juny del 2014 al juny del 2015 l’atur es va reduir en 5.060 persones al Vallès Oriental, mentre que del juny del 2018 al juny del 2019 només s’ha reduït en 437 persones”–.

En aquest sentit, la UGT recorda que “la disminució de l’atur en el mercat laboral de la comarca prové de l’estacionalitat de l’economia basada en la precarització laboral”, i per això demana un cop més la “derogació de les reformes laborals imposades”.

Pel que fa al conjunt de la comarca, el juny va tancar amb 20.493 persones apuntades a les Oficines de Treball, 586 persones menys respecte al mes de maig (-2,8%), mentre que al conjunt de Catalunya l’atur va reduir-se un 3,7%. Segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental, la taxa d’atur de la comarca és ara del 10,4%, un 2,1% menys (-437 persones) que al juny de l’any passat.

Edicions locals