'Volem justícia per la Vianca i que el judici esclareixi els fets'

Prop de 200 persones, entre les quals la família de la jove morta ara fa un any a Granollers, s'han concentrat a la Porxada per rebutjar la violència masclista

Societat

Prop de 200 persones s'han concentrat a la Porxada per condemnar la mort de Vianca Roca
Prop de 200 persones s'han concentrat a la Porxada per condemnar la mort de Vianca Roca | Xavier Solanas

Prop de 200 persones s'han concentrat aquest vespre a la plaça de la Porxada de Granollers per condemnar l'assassinat de Vianca Roca, desapareguda ara fa un any i trobada el setembre passat a la llera del riu Congost. L'Ajuntament ha convocat tres minuts de silenci després que avui transcendís la detenció i entrada a presó provisional de la parella de la víctima, que tenia 25 anys.

La família ha encapçalat la concentració amb fotografies i samarretes amb el rostre de la Vianca. La germana de la víctima ha explica que estan "alleugerits per la detenció, però tristos perquè encara conservàvem un bri d'esperança que fos viva perquè no vam arribar a veure el cos", que es va trobar en un avançat estat de descomposició.

"Volem justícia per la Vianca i que el judici serveixi per esclarir els fets", deia la germana de la jove assassinada, qui recordava que el detingut va ser la darrera persona en veure-la en vida i, per tant, la família sempre n'havia sospitat.

El consistori llegia un manifest de condol i de rebuig i "condemna contundent" dels fets i recordava que la violència masclista no només és un problema de les dones, sinó de tots i totes. "Les dones aguanten en silenci les agressions perquè encara vivim en una societat masclista. Calen esforços en la prevenció i conscienciació social perquè les relacions es basin en el respecte i la igualtat", concloïa el text.

A l'acte hi ha participat l'alcalde i la majoria de regidors del govern socialista, així com altres representants dels grups municipals d'ERC, Junts i Primàries, i militants de la CUP.

Edicions locals