Comencen les obres de connexió de la ronda Nord amb el polígon Congost

Els treballs s'allargaran set mesos i tenen un pressupost de prop d'1,4 milions d'euros

Societat

 El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat aquesta setmana les obres per connectar la ronda Nord de Granollers (C-352) amb el polígon Congost de les Franqueses. Concretament, el nou vial enllaçarà la plaça Francesc Macià, situada sobre la ronda a diferent nivell, amb el carrer de la Ribera del Congost, a tocar del riu.

El vial tindrà prop de 250 metres de longitud i una amplada total de 12 metres, i estarà format per una calçada de 7 metres –amb 2 carrils de 3,5 metres i dues voreres de 2,5 metres–.

La complexitat de l'obra vindrà donada per la construcció d'un calaix de formigó armat que es col·locarà per empenta en un pas inferior que es construirà al terraplè de la via del ferrocarril. El calaix tindrà una secció de 12 metres d’amplada per 6 d’alçada i una longitud d’uns 30 metres.
L’actuació també inclou els moviments de terres, les estructures de ferm, els elements de drenatge, els sistemes de senyalització i de seguretat viària.

També s’han previst mesures d’integració en l’entorn, la construcció de diversos murs i la instal·lació d’enllumenat en tot el traçat. El projecte també preveu la construcció d'un mur provisional per permetre la prefabricació del caixó empentat sense afectar l’explotació de la indústria situada al nord del polígon; el drenatge de l’esplanada amb tub dren amb prisma de graves envoltades de geotèxtil; andanes, baranes i una tanca de tancament al pont del ferrocarril, així com el desplaçament d’un pal de catenària afectat per les obres.

La connexió del polígon Congost amb la ronda Nord ja estava prevista durant l'execució d'aquesta via, fa més de 10 anys, però havia quedat pendent de concloure. Es tracta, per tant, d’una actuació reivindicada tant per l’Ajuntament de les Franqueses com pels empresaris del polígon per millorar l’accessibilitat i la mobilitat d’aquesta zona.

Pacificar Can Calet

El consistori considera l'obra necessària per potenciar el desenvolupament empresarial i evitar el pas de camions a la zona urbana de Can Calet, a Corró d'Avall, així com també suposarà una nova connexió entre Granollers i les Franqueses. El termini d'execució de l'obra és d'uns set mesos i té un cost d'1.379.533,98 euros. En finalitzar la connexió passarà a ser de titularitat municipal.

Edicions locals