La Pirotecnia del Mediterráneo tornarà a encarregar-se dels focs d'artifici de la festa major

L'empresa valenciana ha guanyat el Trofeu Blancs i Blaus al 29è Concurs de Focs Artificials de Tarragona

Societat

La Pirotecnia del Mediterráneo tornarà a encarregar-se dels focs d'artifici de la festa major
La Pirotecnia del Mediterráneo tornarà a encarregar-se dels focs d'artifici de la festa major

Pirotecnia del Mediterráneo serà l'encarregada de disparar els focs d'artifici que acomiadaran la festa major de Granollers l'1 de setembre. L'empresa de València ja ho va fer l'any passat i enguany repeteix com a guanyadora del 29è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona i Premi Especial Trofeu Blancs i Blaus de Granollers.

El veredicte va fer-se públic diumenge al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, amb l'assistència de l'alcalde tarragoní, Pau Ricomà, acompanyat de la regidora de Cultura de Granollers, Maria Villegas; representats del jurat, de l’organització del concurs i de responsables de les pirotècnies participants. Aquest any, el certamen ha comptat amb la participació d’una pirotècnia francesa, Aquarêve Artificie; dues de Granada, Esteban Martín i Alpujarreña, i la valenciana Pirotecnia del Mediterráneo. S'hi van presentar un total de 12 empreses.

El jurat, integrat per 12 persones de diferents disciplines, va valorar els criteris de puntuació i va proclamar vencedora l’empresa Pirotecnia del Mediterráneo, amb 1.568 punts, que rep així el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i l’adjudicació dels espectacles públics de focs de les Festes de Santa Tecla. El segon premi ha correspost a Pirotecnia Alpujarreña, amb 1.513 punts. El tercer i quart classificats han estat pirotècnia Aquarêve Artifice i Pirotecnia Esteban Martin, amb 1.231 punts i 1.104 punts, respectivament. El 15è Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació de les tronades i del castell de focs de la Festa Major de Granollers ha estat per a Pirotecnia del Mediterráneo.

Els ítems de valoració que té en compte el jurat són: ocupació de l'espai aeri, puresa, intensitat, brillantor i durada dels colors, varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, guió de l’espectacle, arrencada inicial, crescendo final i acceptació del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, de manera que cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts; cada empresa, així, pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

Edicions locals