Tres empreses granollerines tanquen la seva participació a Accelera el creixement

Zentric Energia SL, Matic SA i FAT Soluciones de Corte SL han participat en la 7a edició del programa de la Diputació i Pimec

Economia

Els responsables de les empreses que han participat en el programa durant aquest curs
Els responsables de les empreses que han participat en el programa durant aquest curs

Gairebé 50 empreses van rebre dijous els diplomes acreditatius de la seva participació en la 7a edició del programa Accelera el creixement, impulsat per la Diputació de Barcelona i Pimec en col·laboració amb els Centres Locals de Serveis a les Empreses amb l'objectiu d’ajudar-les a impulsar el seu desenvolupament.

Les empreses granollerines FAT Soluciones de Corte SL, Matic SA i Zentria Energia SL són tres de les set empreses de la comarca que han participat enguany en el programa. FAT Soluciones de Corte SL, situada al polígon Congost, es dedica a les màquines de tall i mecanitzat per barra, tubs, perfils d'acer i altres materials de fusteria d'alumini. Matic SA, al Coll de la Manya, fabrica, distribueix i comercialitza màquines per al sector de la confecció tèxtil, i Zentria Energia SL està situada a la carretera del Masnou i es dedica a les instal·lacions tèrmiques, elèctriques, de telecomunicacions, xarxes estructurades, informàtica i control en obres de construcció.

El programa està promogut per la Diputació de Barcelona i Pimec i té com a objectiu que les pimes obtinguin un pla de creixement i d’acció de la seva empresa i les eines de suport per realitzar-lo. Les pimes que hi han participat són empreses amb voluntat d'invertir en el seu creixement, amb tres treballadors o més i cinc anys de vida, situades a la demarcació de Barcelona.

En aquestes set edicions ja han passat pel programa 347 empreses. Per comarques, les empreses provenen majoritàriament del Vallès Occidental (27%), Baix Llobregat (19%) i Vallès Oriental (15%), tenen una mitjana de 20 treballadors, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (57%) i facturen de mitjana 3 milions d’euros. Al setembre es coneixeran les pimes que hi participaran l'any que ve.

Reforçar el sector industrial

El vicepresident de Pimec, Miquel Camps, ha assenyalat que el programa "contribueix de manera directa al creixement del teixit productiu", i en aquest sentit ha posat de manifest la importància de la col·laboració publicoprivada per donar suport al teixit empresarial, sobretot les pimes, "ja que suposa un impuls que es tradueix en competitivitat i en la creació de llocs de treball de qualitat".

Per la seva banda, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació, Sònia Recasens, ha destacat la importància del "teixit productiu vinculat amb el sector industrial, ja que 20 de les 47 empreses que participen en aquesta edició es dediquen a aquest sector".

Edicions locals