S'instal·len lones als patis de les escoles per protegir-los del sol

L'Ajuntament aprofita les vacances escolars per adequar els centres escolars municipals

Societat

El pati de l'Escola Pereanton s'adequarà els propers dies
El pati de l'Escola Pereanton s'adequarà els propers dies

Aprofitant les vacances escolars, l'Ajuntament adequa els centres educatius per tenir-los a punt de cara al nou curs. D'una banda, aquest juliol han començat els treballs per incrementar les ombres als patis. A les escoles Ferrer i Guàrdia i Granullarius s'hi instal·len tendals de roba que bloquegen els rajos ultraviolats, i d'aquí a uns dies també es farà el mateix a l'escola Salvador Espriu, on també es pintaran totes les dependències de la planta baixa de l’edifici.

A més, a les escoles Lledoner i Joan Solans s’estan instal·lant unes pèrgoles metàl·liques amb unes lones que també protegiran dels rajos solars.

Coincidint amb el centenari de l’Escola Pereanton es faran diverses intervencions en el pati del centre com la reparació del paviment, zones de gespa artificial, creació d’un nou sorral, plantació d’arbres, instal·lació d’una font nova i obertura d’una altra porta d’accés al pati.

A l’escola municipal Salvador Llobet es milloraran les instal·lacions de la cuina, es repararà el paviment i s’establirà una línia de bufet d’autoservei en el menjador.

Pel que fa a l’Escola Municipal de Treball es construirà una caseta per allotjar el compressor d’aire comprimit i desplaçar-lo a l’exterior del taller de mecanització. D’aquesta manera es millorarà la seguretat del taller.

Jardins als patis

D'altra banda, els dos projectes més destacats, quant a magnitud, són l'adequació dels patis de les escoles Mestres Montaña i Salvador Llobet. Els projectes de tots dos centres van encaminats a convertir els patis en jardins, amb una aposta potent per la vegetació, la creació de petites elevacions del terreny i la presència de l’aigua com a element de joc.

Totes dues escoles van comptar amb l’assessorament de professionals de l’arquitectura per fer els projectes bàsics, que van resultar ser una de les propostes més votades en el procés de pressupostos participatius que va impulsar l’Ajuntament. Els tècnics municipals van convertir els projectes bàsics en executius.

Edicions locals