Augmenten les retribucions i assignacions econòmiques a regidors

El ple també aprovava dimarts l'increment de les indemnitzacions per assistència als plens i comissions informatives

Política

Augmenten les retribucions i assignacions econòmiques a regidors
Augmenten les retribucions i assignacions econòmiques a regidors

L'Ajuntament de Granollers destinarà prop d'1 milió d'euros al funcionament de l'organigrama polític municipal –un 1,7% de la despesa total de l'Ajuntament, segons apuntava el portaveu del PSC i regidor d'Hisenda, Jordi Terrades–.

De fet, hi ha hagut un fort increment, de més del 30%, del conjunt de les retribucions del govern municipal respecte als imports aprovats el 2015, arran de, no només l'augment dels sous dels electes [detallat al quadre adjunt], sinó també a l'increment d'un regidor (de 13 a 14) i d'electes amb dedicació (d'11 a 12), i al fet que hi ha dos edils més en règim de dedicació exclusiva i una nova jornada del 75% de la dedicació (que a l'anterior mandat era del 50%). L'única regidora del PSC sense retribució assignada és Pietat Sanjuán, mentre que el cap d'àrea de Serveis Generals, Jordi Terrades, hi renuncia perquè actualment cobra com a diputat al Parlament. Els sous dels regidors de govern van ser aprovats amb l'únic vot a favor del PSC, el vot contrari de Primàries i l'abstenció de la resta de formacions.

Pel que fa al finançament de l'oposició, es manté un fix similar per grup municipal i un variable en funció del número de regidors, però s'ha incorporat una assignació de 500 euros mensuals per als portaveus municipals que no tenen retribució, així com s'ha incrementat considerablement les indemnitzacions per assistències a comissions informatives i a plens per als regidors sense retribució. L'assistència al ple acostuma a ser mensual –el ple ordinari serà el darrer dimarts de mes– i té una assignació per assistència de 200 euros (a l'anterior mandat era de 60).

Comissions més participatives

També es va aprovar la periodicitat de les comissions informatives. La de Territori i Sostenibilitat serà setmanal; les d'Educació i Cohesió i Promoció Econòmica, quinzenal, i la de Serveis Generals, mensual. L'assistència (als edils sense dedicació) es retribuirà amb 150 euros.

Sobre aquestes comissions, l'alcalde, Josep Mayoral, destacava que van més enllà dels temes que es debatran al ple i assegurava que la voluntat del govern és que "siguin un espai de diàleg, estudi i consens" amb la resta de grups municipals. L'oposició, però, reclamava que les reunions tinguin "més de comissió i menys d'informativa", deia la portaveu d'ERC, Núria Maynou. També el regidor de Cs Juanma De Vargas trobava a faltar que siguin "més participatives".

Sobre les retribucions la portaveu republicana considerava que eren "dignes i proporcionades" i assegurava que les assignacions als grups municipals "són la manera més transparent de finançar l'activitat política". El portaveu de JuntsxGrn, Àlex Sastre, afegia que les indemnitzacions en concepte d'assistència "s'han adequat, ja que veníem d'un rang baixíssim comparat amb altres ciutats".

L'única regidora que qüestionava les assignacions va ser la novella Mònica Ribell, de Granollers per la Indepedència-Primàries, que considerava que, arreu, la proposta de dotacions als grups municipals era "poc transparent i fiscalitzable".

La cúpula directiva

El ple també va aprovar la renovació de la cúpula directiva de l'Ajuntament. Els càrrecs de confiança que ocuparan les places de cap d'àrea seran el fins ara cap d'Hisenda, Dani León, que passa a ser el tècnic coordinador de l'àrea de Serveis Generals; Núria Maestro, a Educació i Cohesió; el gerent municipal Ricard Ros, que serà cap tècnic de Territori i Sostenibilitat, i el fins ara director del Teatre Auditori, Carles Ribell, a l'àrea de Creativitat i Promoció Econòmica.

Edicions locals