La parròquia de Sant Esteve permet fer donatius amb targeta

Un faristol instal·lat a l'interior del temple permet seleccionar la quantitat a donar: 5, 10, 15 o 19 euros

Societat

El sistema funciona amb la tecnologia de pagament 'contactless'
El sistema funciona amb la tecnologia de pagament 'contactless'

La digitalització ha arribat també al món de l’Església. Des de finals de juny, la parròquia de Sant Esteve de Granollers disposa d’un terminal perquè qui ho vulgui pugui fer donacions socials amb targeta i a través de la tecnologia contactless, que permet fer un pagament només acostant la targeta o el mòbil al terminal de venda.

El dispositiu, situat a l’interior del temple, és semblant a un faristol amb una pantalla tàctil que permet seleccionar la quantitat a donar: 5, 10, 15 i 19 euros, aquesta última quantitat per no haver de marcar el pin de la targeta.

El dispositiu evita el contacte directe entre els responsables de la parròquia i els diners, i funciona com un datàfon, de manera que les donacions no són anònimes i queden registrades com un pagament electrònic. A més, accepta targetes de crèdit de qualsevol entitat i no es restringeix al Banc Sabadell, l’entitat que ha impulsat la iniciativa.

“La rebuda entre els feligresos ha estat molt positiva; tothom entén que som al segle XXI i que ens hem d’anar posant al dia, fins i tot la gent gran s’està adaptant a aquests nous sistemes”, diu Josep Monfort, el rector de la parròquia de Sant Esteve.

El sistema permet recollir donatius voluntaris de les persones que no acostumen a portar diners en efectiu, sobretot les generacions més joves, però alhora també disposa d’una cavitat on es poden fer les tradicionals donacions en efectiu.

En el cas granollerí, la recaptació es destina a projectes socials vinculats a la parròquia, “com Càritas i l’atenció a persones joves i nouvingudes, per ajudar-los en el pagament del lloguer, en la integració o per finançar cursos de formació i alfabetització”, explica Monfort.

El preu de la instal·lació d’aquest servei és gratuït per a la parròquia: l’Església només ha de pagar una quota, com un datàfon de qualsevol comerç. La de Granollers és una de les 160 parròquies de tot l’Estat on el Banc Sabadell ha impulsat la iniciativa.

Edicions locals