Joan Miquel Oliver presenta 'Elektra' avui a Roca Umbert

Es tracta del cinquè àlbum en solitari de l'ex-Antònia Font

Cultura

Joan Miquel Oliver I Foto: Enderrock
Joan Miquel Oliver I Foto: Enderrock

Joan Miquel Oliver serà avui, dijous (21 h), a la terrassa del bar de Roca Umbert per presentar el seu darrer treball, Elektra (DiscMedi, 2018), en el marc del cicle Obert x Vacances.

Es tracta del cinquè àlbum en solitari de l'ex-Antònia Font i de la tercera entrega i final de la trilogia que va començar amb Pegasus (2015) i va seguir amb Atlantis (2017).

A diferència dels dos discs anteriors, produïts en solitari pel cantautor mallorquí, Elektra incorporà el teclista Jaume Manresa i el bateria Xarli Oliver a l'estudi de gravació i acompanyant Oliver en la gira.

Fent referència en el títol del CD al mite d'Electra, Oliver hi inclou cançons que parlen de dones valentes, que pretenen ser un clam contra el masclisme.

El disc també inclou la cançó Me'n vaig a viure a Lleida, inspirada en la violència del referèndum de l'1 d'octubre, i que és la primera cançó política en el repertori del balear.

Elektra també inclou un clam ecologista amb Save the planet i una història sobre la vida dels compositors amb Honey. La revista Enderrock el va situar Elektra en 15a posició en el rànquing dels millors discos del 2018.

Segurament, a la vetllada tampoc no hi faltaran algunes de les cançons més conegudes dels seus Surfistes en càmera lenta (2005) i Bombón Mallorquín (2009).

Revetlla de swing

Els concerts gratuïts a la fresca els clourà dijous 18 de juliol el cantautor Cesk Freixas, un dels més consolidats del país. Aquest 2019 celebra 15 anys de trajectòria professional amb el nou treball Festa Major.

Edicions locals