Adif adjudica per sis anys la gestió de l'estació de mercaderies

El contracte, de més d'1,6 milions d'euros, inclou la comercialització de la terminal

Societat

L'administrador d'infraestructures ferroviàries de l'Estat, Adif, ha adjudicat el contracte de gestió de serveis i comercialització de la terminal de mercaderies de Granollers a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Granollers –integrada per Transfesa Logistics, Renfe Mercancías i Soluciones Logísticas Integrales–, per un import de 1.643.156 euros.

El contracte té una validesa de sis anys, prorrogables a tres més. Els espais i instal·lacions i recursos de l'estació de mercaderies compten amb una superfície per a l'ús logístic de 15.500 metres quadrats i 5 vies per fer-hi operacions de càrrega i descàrrega. A més, també hi ha un edifici d'oficines de 100 metres quadrats, un magatzem de 100 metres quadrats més i un edifici de xarxa contra incendis.

A l'estació ferroviària, la UTE adjudicatària està obligada a prestar el servei de manipulació d'Unitats de Transport Intermodal (UTI) a les empreses que ho sol·licitin segons les condicions i preus que aprovi la mateixa UTE, d'acord amb la Llei del sector ferroviari.

Els altres serveis associats a la logística del transport de mercaderies que puguin ser requerits, com emmagatzematge i dipòsit d'UTI, neteja i reparació, gestió de duana, facturació i altres, es faran amb caràcter comercial, d'acord amb els pactes que acordin l'adjudicatària i les empreses interessades. A més, la UTE haurà d'oferir altres serveis vinculats al tren a la terminal, com els de maniobra.

Activitat de la terminal, que es vol traslladar

La terminal de mercaderies va registrar durant el 2018 una activitat de 637 trens expedits i rebuts, 19. 634 UTI manipulades i 784 hores de moviment de locomotora.

A Granollers el trasllat d'aquesta estació de mercaderies perilloses és una demanda històrica. La marxa d'aquesta infraestructura, però, està lligada al desenvolupament de la futura central intermodal de mercaderies (CIM) de la Llagosta, que fa anys que està frenada.

Edicions locals