Un monoplaça elèctric granollerí competirà a la Formula Student

El projecte va presentar-se dilluns a la seu de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI)

Societat, Economia

Els joves granollerins de l'Utron Racing Team que han dissenyat el prototip
Els joves granollerins de l'Utron Racing Team que han dissenyat el prototip

La seu de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI) va acollir dilluns la presentació d’un prototip de vehicle monoplaça elèctric desenvolupat per un equip d’estudiants de la UVic-UCC.

Es tracta de l’Horizon 2020, un monoplaça elèctric amb xassís tubular dissenyat per competir l’any que ve a la Formula Student (FS), la principal competició automobilística entre universitaris del món en què es valora el disseny, el desenvolupament, la construcció i la conducció d’un cotxe de carreres.

El projecte ha estat desenvolupat per l’anomenat UTRON Racing Team, un equip format per 17 estudiants de la UVic, la majoria dels quals, 14, són alumnes del grau d’Enginyeria de l’Automoció que es fa a Granollers.

L’objectiu és tenir el prototip a punt per a l’edició que l’any que ve es disputarà al Circuit de Barcelona-Catalunya, un esdeveniment que els mateixos joves definien com “el major aparador de futurs enginyers que tenen les empreses”.

Per això van fer una crida a les entitats, institucions i empreses del territori i del sector perquè els donin suport en aquesta iniciativa, “ambiciosa i creada des de zero”, i que té voluntat de continuïtat: “El més difícil és començar, i ho estem fent ara, però la nostra intenció és que futurs estudiants ens prenguin el relleu i que cada any el nostre prototip millori fins arribar a ser altament competitiu”, explicaven els joves.

L'alcalde, Josep Mayoral, va lloar la iniciativa del grup d’estudiants i va agrair-los la “voluntat d’investigar, conèixer, créixer i generar coneixement”.

Edicions locals