Un miler d'atletes competeixen al Campionat d'Espanya Sub-20

Arnau Sagrera, del Club Atlètic Granollers, va ser el vallesà més destacat

Esports

Les joves atletes arrenquen una de les curses del campionat
Les joves atletes arrenquen una de les curses del campionat

Les pistes municipals d’atletisme de Granollers van acollir el cap de setmana el Campionat d’Espanya Sub-20 d’atletisme, una competició que va estar organitzada de forma conjunta pel Club Atlètic Granollers, la Federació Catalana d’Atletisme i la Reial Federació Espanyola d'Atletisme.

Uns 1.000 atletes d’arreu de l’Estat van competir a les pistes municipals entre dissabte i diumenge. I, pel que fa als atletes catalans, en total en van ser uns 150 els que van competir en la que va ser la 65a edició del Campionat d’Espanya Sub-20.

Rècords batuts

En aquest esdeveniment es van batre alguns rècords en les diferents modalitats atlètiques. L’atleta catalana Maria Vicente va oferir al públic de la graderia del recinte granollerí una de les actuacions més destacades, ja que va batre el rècord de Catalunya en el salt de llargada. Ho va fer amb un salt de 6 metres i 47 centímetres, superant la seva millor marca de 6,37 metres. La mateixa Vicente també es va imposar en la final dels 200 metres femení, amb un temps de 23 segons i 87 centèsimes.

Pel que fa als altres rècords, durant el cap de setmana se’n van batre en altres disciplines, com en el llançament de disc femení, en el llançament de disc masculí, en els 400 metres tanques femení, 110 metres tanques masculí i 400 metres llisos femení.

Brian Sotero va fer una marca de 63 metres i 40 centímetres en el llançament de disc masculí. La catalana Sara Gallego es va imposar als 400 metres tanques femení amb un registre de 58 segons i 68 centèsimes. I, en 110 metres tanques masculins, Enric Llopis va fer rècord amb 13,45.
L’actuació dels atletes del Vallès Oriental no va ser gaire remarcable, ja que no van obtenir gaire bons resultats.

El més destacable va ser el paper de l’atleta del Club Atlètic Granollers Arnau Sagrera, que va quedar semifinalista en la prova dels 200 metres llisos. Pel que fa al paper dels atletes catalans, en total van sumar un palmarès de 27 metalls: 14 medalles d’or, 8 de plata i 5 de bronze.

Edicions locals