Un joc permetrà aconseguir premis cada cop que es reciclin envasos

Els barris de Can Bassa i Ponent participen en una prova pilot per incentivar la recollida d’envasos

Societat

Xerrada informativa als veïns del barri Ponent
Xerrada informativa als veïns del barri Ponent

L’Ajuntament de Granollers s'ha adherit al projecte Reciclos, impulsat per Ecoembes i la Generalitat, per incrementar la taxa de reciclatge d’envasos i llaunes que van al contenidor groc. El projecte incentiva la participació dels veïns d’una manera innovadora: si es recicla correctament, s’obtenen punts que es bescanvien per incentius individuals o col·lectius.

Aquesta setmana s’ha explicat al veïnat de Can Bassa i Ponent el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Una iniciativa que, a través de la mecànica del joc, connecta la ciutadania amb el contenidor cada cop que es recicli.

Per participar-hi cal registrar-se al web app https://granollers.reciclos.cat/, fer una fotografia a la llauna o a l’ampolla de plàstic que es vol reciclar on es vegi clarament el codi de barres i dipositar-lo al contenidor groc mentre s’escaneja el codi QR que hi ha al mateix contenidor.

Un cop fet aquest procediment, l'usuari rep uns punts anomenats reciclos que li permetran participar en un sorteig per aconseguir premis, col·laborar amb una ONG o bé en projectes de millora per al barri.

La prova pilot, que comença aquest juliol, s'acabarà al desembre. En acabar, s’estudiaran els resultats obtinguts i es valorarà la seva continuïtat i ampliació. D’aquesta manera es posa a disposició dels veïns una eina que millori la qualitat i la quantitat d’envasos que es reciclen.

Edicions locals