La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, demana als empresaris el salt a la indústria 4.0

Chacón va dinar divendres amb una trentena d'empresaris de la comarca convidada per la delegació vallesana de Pimec

Economia

Josep González i Daniel Boil, de Pimec, amb la consellera Àngels Chacón
Josep González i Daniel Boil, de Pimec, amb la consellera Àngels Chacón

El salt a la indústria 4.0 i la transformació de l’activitat econòmica. Aquest va ser el tema central del dinar que van compartir divendres una trentena d’empresaris de la comarca amb la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, a Granollers. Va ser en el marc d’una de les trobades periòdiques que organitza la delegació vallesana de Pimec entre el teixit productiu de la comarca per conèixer de primera mà les necessitats dels empresaris.

En la trobada, Chacón va demanar a les pimes que s’avinguin a fer aquesta transició a la indústria 4.0 “per tal que les empreses puguin sobreviure i que ho facin de manera competitiva”. “L’ús de les tecnologies està modificant la cadena de valor, la relació entre proveïdors, productors i clients”, recordava, de manera que “cada cop més cal integrar aquestes tecnologies en tots els àmbits de l'empresa”.

Chacón va indicar que aquesta transició depèn sobretot de les estratègies empresarials, però tot i això va apostar per la col·laboració públicoprivada per tirar-la endavant. “El departament presentarà d'aquí a poc temps el pla de transició a la indústria 4.0 per acompanyar les empreses i fer l’adaptació amb èxit”, deia.

La consellera també va fer referència al sector de l’automoció, molt present a la comarca. “És un sector que suposa el 10,2% del PIB i ocupa 143.000 persones”, recordava. És, per tant, un sector que “mereix un capítol a banda en la transició a la indústria 4.0”, deia Chacón, qui explicava que el Departament d'Empresa i Coneixement ja ha començat a treballar-hi identificant les característiques i els problemes específics del sector i el cost que pot tenir en aquest àmbit la transició a la indústria 4.0.

A la trobada també va assistir-hi Josep González, president de Pimec, qui va reclamar, sobretot, “estabilitat política” per al bon funcionament de l’economia, tot i que també va reivindicar que es desencallin altres aspectes, com el corredor mediterrani, abaixar l’impost de societats i establir una fiscalitat específica per a les pimes i fer més competitiu el cost energètic per a les empreses.

En aquest sentit, Chacón va afegir que “hi ha demandes que compartim perquè afecten la competitivitat de les empreses, com les infraestructures, els temes fiscals i els costos energètics”.

Edicions locals