El Drac convida colles amb rèpliques de bèsties per a infants

La Mostra de Bestiari arribarà dissabte a la 27a edició, amb 7 colles i 15 bèsties

Cultura

El Drac convida colles amb rèpliques de bèsties per a infants
El Drac convida colles amb rèpliques de bèsties per a infants

Com el Drac de Granollers té una versió en petit per a la colla infantil, altres bèsties de foc del país han duplicat la seva figura per afavorir que els més petits també visquin aquesta tradició i en siguin el pilar del futur. I per fer-ho més visible, enguany el Drac de Granollers dedica a aquestes trobades familiars la 27a edició de la Mostra de Bestiari, que se celebrarà dissabte al centre de la ciutat.

Si l'any passat s'iniciava aquestes edicions temàtiques, amb una mostra de bèsties d'aigua, enguany és el torn de convidar colles que tenen una secció adulta i una altra infantil.

Els convidats

Així, a partir de les 11 h la plaça de la Porxada rebrà 7 colles que hi plantaran 15 bèsties grans i petit. A les 11.45 h s'inaugurarà la mostra, i a les 12 h es farà una recepció institucional a les colles convidades a l'Ajuntament. Hi seran, a banda dels amfitrions la Granota de Can Bassa, el Drac petit i el Drac gran, i del local Basser de Blancs, els dracs gran i petit de la Geltrú, el Vibrot i el Vi i la Brot de Montmeló, el drac i el dragonet de Vilardell (Sant Celoni), el drac i el drac infantil de Terrassa i el drac i el drac petit de Reus.

A més, també hi haurà tallers i jocs infantils a partir de les 12.15 h, i la Granota de Can Bassa anirà remullant la zona per refrescar l'ambient.
Ja a la tarda (17 h), la plaça de l'Església acollirà la remullada i guerra d'aigua amb la Granota de Can Bassa i el Basser, que l'any passat ja va participar en aquesta activitat amb la Granota.

A les 19 h, a la Porxada es faran parlaments i, acte seguit, començarà un concert amb les músiques i tocs propis de cada bèstia.

El plat fort començarà a les 20.30 h amb la presentació i lluïment de les bèsties, i l'inici de la cercavila de foc, que sortirà de la Porxada per baixar pel carrer Sant Roc fins al carrer Anselm Clavé, i continuar per Marià Maspons fins a la plaça Barangé, on les bèsties faran una ballada conjunta.

Finalment, a les 22.30 h les bèsties marxaran en cercavila –aquest cop, sense foc– per la Carretera fins al carrer Enric Prat de la Riba i acomiadar-se a Roca Umbert.

Edicions locals