Sorea aporta 40.000 euros a la Coordinadora de Colles Castelleres

Les dues entitats signen el conveni a la seu dels Xics de Granollers, a Roca Umbert

Cultura, Societat

Sorea aporta 40.000 euros a la Coordinadora de Colles Castelleres
Sorea aporta 40.000 euros a la Coordinadora de Colles Castelleres

L'empresa gestora de l'aigua Sorea i la Coordinadora de Colles Castelleres han signat aquesta tarda a Roca Umbert la renovació del conveni de col·laboració, segons el qual l'empresa aporta 40.000 euros per a fer front a les assegurances de les colles castelleres del país, entre les quals els Xics de Granollers.

Aquest és el tercer any que es rubrica el conveni. El primer es va signar a la plaça Imperial Tarraco; el segon, a Valls, i el tercer, a Granollers, "amb la voluntat de sortir de l'arc tradicional del món casteller i amb la coincidència que el president dels Xics és treballador de Sorea", deia el conseller delegat de l'empresa, Emili Giralt. A l'acte també hi va ser present el mateix David Carruesco dels Xics, així com el president de la Coordinadora, Roger Gispert, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

Tant Giralt com Gisbert asseguraven que els valors dels castells –"força, equilibri, treball en equip", apuntava el responsable de la firma– s'han de transmetre també en el món empresarial, "i Sorea n'és un exemple", deia el responsable de la Coordinadora de Colles. Gisbert també recordaca que, en els darrers anys, l'import de les assegurances ha incrementat, i que actualment l'entitat que presideix aplega 103 colles i més de 14.000 castellers.

A banda de l'aportació econòmica, enguany Sorea instal·larà fonts a algunes de les diades castelleres del país, com la de Vilanova, Sant Magí, la Mercè i la festa major de Sabadell.

L'alcalde Mayoral recordava que des de fa anys Sorea està vinculada a Granollers, on presta el servei de subministrament d'aigua, i que "sovint ens trobem en temes de responsabilitat corporativa".

Edicions locals