La Pirotecnia del Mediterráneo torna a tirar els focs i la tronada

La firma del País Valencià va guanyar el trofeu que atorga l'Ajuntament al Concurs de Tarragona

Cultura

Una de les creacions que va valorar el jurat
Una de les creacions que va valorar el jurat

Pirotecnia del Mediterráneo serà, per segon any consecutiu, l'encarregada de disparar els focs d'artifici que acomiadaran la festa major de Granollers l'1 de setembre. L'empresa del País Valencià ja ho va fer l'any passat i enguany repeteix com a guanyadora del 29è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona i Premi Especial Trofeu Blancs i Blaus de Granollers.

El veredicte va fer-se públic a principis de juliol al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, amb l'assistència de l'alcalde tarragoní, Pau Ricomà, acompanyat de la regidora de Cultura de Granollers, Maria Villegas; representants del jurat, de l’organització del concurs i de responsables de les pirotècnies participants.

Aquest any, el certamen ha comptat amb la participació d’una pirotècnia francesa, Aquarêve Artificie; dues de Granada, Esteban Martín i Alpujarreña, i la valenciana Pirotecnia del Mediterráneo. S'hi van presentar un total de 12 empreses.

El jurat, integrat per 12 persones de diferents disciplines, va valorar els criteris de puntuació i va proclamar vencedora l’empresa Pirotecnia del Mediterráneo, amb 1.568 punts, que rep així el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i l’adjudicació dels espectacles públics de focs de les Festes de Santa Tecla. El segon premi va correspondre a Pirotecnia Alpujarreña, amb 1.513 punts.

El tercer i quart classificats van ser la pirotècnia Aquarêve Artifice i Pirotecnia Esteban Martín, amb 1.231 i 1.104 punts, respectivament. El 15è Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació de les tronades i del castell de focs de la Festa Major de Granollers va ser per a Pirotecnia del Mediterráneo.

Els ítems de valoració que té en compte el jurat són l'ocupació de l'espai aeri, la puresa, intensitat, brillantor i durada dels colors, la varietat cromàtica, la lluminositat, les dimensions, el disseny i perfecció de formes, l'elegància, la diversitat d'efectes, la sonoritat, la conjunció amb l'entorn, l'originalitat, el ritme, el guió de l’espectacle, l'arrencada inicial, crescendo final i acceptació del públic.

Cada un dels 16 criteris es puntua de 0 a 10, de manera que cada membre del jurat va poder atorgar un màxim de 160 punts; cada empresa, així, pot obtenir un màxim de 2.080 punts. Així doncs, Pirotecnia del Mediterráneo serà novament l'encarregada de les tronades i dels focs artificials al Parc Firal.

Empresa premiada

Pirotecnia del Mediterráneo assegura que el seu departament creatiu s'adapta a cada encàrrec, de manera que "elaborem cada projecte de manera original i exclusiva per als nostres clients". A banda del reconeixement a Tarragona, la firma va rebre l'any passat el segon premi al concurs internacional Fireworks Festival de Scheveningen (Holanda), i enguany el primer premi del concurs de mascletaes Ciutat de Castelló, al millor Terratrèmol, entre altres guardons.

Edicions locals