El Govern recuperarà els ajuts als ajuntaments amb una nova convocatòria del PUOSC

Es preveu destinar 250 milions d'euros en cinc anys

Política

El Govern recuperarà els ajuts als ajuntaments amb una nova convocatòria del PUOSC
El Govern recuperarà els ajuts als ajuntaments amb una nova convocatòria del PUOSC

El Govern de la Generalitat ha anunciat que aprovarà "de forma immediata" una nova convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), una eina que permetrà “recuperar la capacitat inversora del Govern en el món local”.

Així ho ha anunciat aquest matí la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, qui ha comparegut davant la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya per fer balanç de les accions del Departament en el primer any de legislatura i plantejar també els reptes i projectes futurs.

Una de les actuacions més destacades del Departament en l’àmbit de l’Administració Local és la recuperació del PUOSC. El Pla tindrà una vigència de 5 anys i un valor de 250 milions d’euros, que es podran actualitzar a l’alça en funció de la disponibilitat pressupostària del Govern. “Es tracta d’un programa que, les que hem estat alcaldesses, trobàvem a faltar. Avui reneix com una eina molt potent pel territori”, ha celebrat Budó. “El Govern recupera la capacitat inversora en el món local”, ha afegit.

El PUOSC al territori

En convocatòries anteriors del PUOSC, que s’aprovava cada cinc anys, els ajuts a Granollers han permès cofinançar l'urbanització del Camí Ral i del carrer Anselm Clavé, l'antiga Carretera, entre altres projectes.

Els ajuts al Baix Vallès han permès cofinançar obres importants als diferents municipis, des de l'escola bressol de Martorelles, a l'acondicionament de l'entorn de l'Hospital de Mollet, passant per l'arranjament de moltes places i carrers.

 

Edicions locals