L'Ajuntament construirà una nova pista coberta a Can Bassa

serà un espai amb tancament parcial de façana i dues pistes d'handbol

Societat, Esports

Les pistes s'aixecaran al solar que hi ha entre el pavelló de Can Bassa i l'escola Mestres Montaña
Les pistes s'aixecaran al solar que hi ha entre el pavelló de Can Bassa i l'escola Mestres Montaña

La junta de govern local ha aprovat inicialment el projecte bàsic i d’execució d’una pista poliesportiva exterior coberta a Can Bassa. L’equipament se situarà al solar que hi ha entre els carrers Esteve Terrades i Caterina Albert, entre l’escola Mestres Montaña i el pavelló de Can Bassa. La previsió és construir una pista poliesportiva i marcar-hi dues pistes d’handbol de 40 x 20 metres en sentit nord-sud, tot i que la instal·lació també podrà acollir altres esports i servir de suport per a les activitats esportives dels centres educatius del barri.

Segons el projecte inicial, la nova pista tindrà un tancament parcial de façana i una coberta a dos vessants, i també es preveu urbanitzar l’entorn de l'equipament amb parterres vegetals. El pressupost estimat inicial de l’obra, que s'executarà en dues fases, és d’1.792.457 euros (IVA inclòs), i el termini estimat d’execució serà de cinc mesos des del moment de l'adjudicació. Amb tot, recorden des del consistori, “ara tot just comença la tramitació de l’expedient”, de manera que la construcció de la pista no es preveu que comenci fins ben entrat l’any que ve.

D’altra banda, la junta de govern local també ha aprovat inicialment el projecte d’impermeabilització de la graderia principal del camp de futbol municipal del carrer Girona, al costat nord, sobre els vestidors, on s’hi han detectat filtracions. En aquest cas el pressupost estimat de l’actuació és de 89.963 euros (IVA inclòs), tot i que el procés d’adjudicació pot acabar reduint l’import. Malgrat que el calendari de la tramitació no està tancat, l’Ajuntament preveu que en aquest cas el problema es pugui resoldre aquest any.

Inversió en espais esportius

Aquestes dues actuacions, emmarcades en el projecte de reparació i manteniment d’instal·lacions esportives, s'afegeixen a la renovació integral dels vestidors del camp de futbol de Ponent –ja adjudicada i que podrà ser realitat en quatre mesos– i la substitució del paviment de la pista annexa del Palau d'Esports, ara en fase de licitació.

Segons avançava l'alcalde en el ple de constitució de l'Ajuntament, a mitjans de juny, “el Pla d'Acció Municipal (PAM) d’aquest mandat tindrà una cura especial per a les instal·lacions esportives”, i en aquest sentit citava com a exemple les noves pistes cobertes de Can Bassa i també la reforma del Palau d'Esports, on s'hi projectarà una nova pista, grades retràctils i una nova instal·lació elèctrica proveïda de plaques fotovoltaiques.

Edicions locals