Adjudicada la construcció de la xarxa de calor per biomassa a cinc equipaments públics

Donarà servei als instituts Antoni Cumella i EMT, les escoles Salvador Llobet i Salvador Espriu i el Centre Cultural

Societat

Cinc equipaments renovaran la xarxa de calor
Cinc equipaments renovaran la xarxa de calor

La junta de govern local ha adjudicat aquest juliol el contracte d’obres per construir una xarxa de calor per mitjà de biomassa per escalfar cinc equipaments públics de la ciutat a l'empresa Comet Martínez Boix, SL, per 404.596,64 euros (IVA inclòs), un 18% menys del preu de licitació, a la qual van presentar-se sis empreses.

La xarxa donarà servei als instituts Antoni Cumella i Escola Municipal del Treball (EMT), les escoles Salvador Espriu i Salvador Llobet i el Centre Cultural (Cinema Edison).

El contracte, que inclou la construcció d’un sistema de calefacció i producció d’aigua calenta, el subministrament d’energia mitjançant estelles forestals i el manteniment de les instal·lacions, preveu un període d’execució de 2 anys i 4 mesos, amb possibilitat de pròrroga per 20 mesos més d’acord amb les clàusules administratives del contracte.

El projecte permetrà substituir les antigues calderes de gas natural per calderes de biomassa d'última generació i el màxim d’eficients. La Diputació de Barcelona hi ha aportat 199.500 euros, mentre que la resta de recursos els aportarà l’Ajuntament. Es preveu que quan entri en funcionament s'estalviaran 12.311 euros cada any.

Una segona xarxa

D’altra banda, després d’aquesta primera xarxa de calor per escalfar cinc equipaments públics, l’Ajuntament en projecta una segona per a set equipaments més: tres instal·lacions de Roca Umbert –La Troca, la Impremta municipal i l'Espai d'Arts–, l'escola Ferrer i Guàrdia, les pistes d'atletisme, els pavellons El Parquet i El Tub, i l'institut Carles Vallbona.

Per poder desenvolupar el projecte, l'equip de govern comptarà amb el cofinançament dels fons europeus de desenvolupament regional (FEDER), que hi aportarà 544.940 euros a través d’una línia d'ajuts per a l'economia baixa en carboni.

El pressupost estimat per aquesta segona xarxa és de 785.000 euros, i l'estalvi previst serà de 28.042 euros anuals. Segons la previsió del consistori, aquesta segona xarxa podria estar completada a finals de desembre de 2020.

El consistori veu en els projectes singulars de xarxes de calor per biomassa una oportunitat per contribuir als objectius de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, establerts pel Pla d’Energia i Canvi Climàtic de Catalunya en l’horitzó 2020 i el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia de Granollers per al 2030.

Edicions locals