Enric Lax crea un cartell que vol captar el moviment de la festa

L'il·lustrador basa la seva proposta en unes cames que ballen en un fons amb personatges

Cultura

L'il·lustrador granollerí Enric Lax, amb el disseny guanyador de la festa major d'enguany
L'il·lustrador granollerí Enric Lax, amb el disseny guanyador de la festa major d'enguany

"Feia molts anys que em venia de gust fer el cartell d'una festa en què he participat". Aquest era l'objectiu de l'il·lustrador Enric Lax, que l'any passat va fer un primer intent fallit i que enguany ha insistit i ha estat el guanyador del concurs públic per al disseny de la imatge de la Festa Major de Blancs i Blaus 2019.

Per aconseguir-ho ha comptat amb la col·laboració de la dissenyadora també granollerina Núria Farrés. "Hi vam presentar moltes idees per intentar captar el moviment de la festa i donar protagonisme a les persones que la viuen", explica Lax, qui ha il·lustrat diferents personatges de festa.

De fet, el cartell representa unes cames fetes amb dos traços en tinta xinesa, que volen "captar tot el moviment de quan la gent balla" i se situen en un fons, "un entorn, on tothom fa festa", explicava Lax. "La festa és orgànica; sempre en moviment", apuntava també l'històric speaker de la gresca granollerina, Pep Callau.

Nascut a Granollers el 1992, Enric Lax Sulé és "un blau en estat pur, que ha crescut des de petit amb la festa", deia l'alcalde Mayoral, en referència al seu pare, un dels impulsors del repte de Blancs i Blaus.

Actualment resideix a Barcelona, on treballa com a il·lustrador freelance i professor a l’escola d’art La Nau. Ha estudiat il·lustració a l'Escola superior d'art i disseny Serra i Abella, i s’ha especialitzat en el món editorial a l'Acadèmia de Belles Arts de Bolònia (Itàlia).

De fet, fa uns mesos va publicar el seu primer llibre, un àlbum il·lustrat, titulat Hi ha algú? (SD Edicions), que explica sense paraules la història d'un pingüí solitari i que, alhora, tracta sobre el canvi climàtic i les conseqüències que pateix el planeta.

Enric Lax és un apassionat de la literatura infantil i juvenil, i l'ús del dibuix i la imatge com a instrument narratiu. Tot i que aquesta és la seva primera obra com a autor, ha col·laborat anteriorment en altres projectes editorials, així com a revistes.

Edicions locals