Apadis obté 8.000 euros amb un projecte de micromecenatge

Actualment El Gato Verde dóna feina a 11 persones, 8 de les quals a jornada completa

Societat

La donació permetrà reforçar el servei de càterings que ofereix El Gato Verde
La donació permetrà reforçar el servei de càterings que ofereix El Gato Verde

La Fundació Apadis ha aconseguit 8.000 euros gràcies a un procés de micromecenatge impulsat per Caixabank, un import que es destinarà a la consolidació del servei de càterings d’El Gato Verde, el projecte d’integració social i laboral de l’entitat que gestiona el restaurant social del Teatre Auditori de Granollers (TAG).

Més enllà del servei de restaurant, El Gato Verde també ofereix un servei de càterings per a particulars, empreses i administracions, “però els recursos són limitats i no podem arribar a tot arreu”.

Per això, diu Navarro, volem “fer un pas més, créixer i reforçar el servei que oferim en millors condicions”. Aquest impuls econòmic servirà per reforçar el servei i per crear més llocs de treball per a les persones amb diversitat funcional amb què treballa l’entitat, tot i que, sobretot, segons explica la presidenta d'Apadis, Imma Navarro, serà “una injecció per comprar més material professional i per poder traslladar el menjar en bones condicions”.

Dilluns, els responsables de l’entitat bancària donaven el xec als impulsors d’El Gato Verde. L’import lliurat puja a 8.000 euros, dels quals gairebé la meitat han estat donats per l’Obra Social La Caixa i la resta, 4.321 euros, han estat recollits a través de 249 donatius que han fet veïns i empreses de la ciutat a través de les oficines de Caixabank, els caixers automàtics de l’entitat o el portal Línia Oberta de Caixabank.

“El barri del Lledoner ha estat el més solidari amb l’entitat”, assenyala com a curiositat Navarro. “Mai no havíem fet una iniciativa d’aquest tipus, ha estat una experiència nova que, a més de recollir diners, també ens ha permès apropar la nostra realitat i fer-la tangible per a molta gent”, diu Navarro.   

Actualment, El Gato Verde dóna feina a 11 persones amb diversitat funcional, 8 de les quals a jornada completa, amb l’objectiu d’aconseguir la seva integració en igualtat de drets i oportunitats. El primer Gato Verde es va inaugurar el gener de 2014 a les Franqueses, i des de l’agost de 2015 es va traslladar al TAG.

Posteriorment, la Gata Parda, un altre projecte d’Apadis, es va fer càrrec del bar de l’Oficina Jove del Gra. “L’objectiu és ampliar el nombre de persones que s’encarreguen d’aquests projectes tan bon punt es consolidin”, clou Navarro.

Edicions locals