La xarxa LensCulture premia una fotografia de Lluís Estopiñan

La peça de l'artista vallesà, creada a la residència de l'Espai d'Arts de Roca Umbert, ha rebut una menció especial del jurat

Cultura

L'obra d'Estopiñan ha rebut una menció especial als premis de LensCulture
L'obra d'Estopiñan ha rebut una menció especial als premis de LensCulture | Lluís Estopiñan

La peça ReVers B03 de l'artista Lluís Estopiñan ha rebut una menció especial del jurat dels LensCulture Art Photography Awards, els guardons que atorga una de les xarxes globals de fotografia més importants del món. A aquests premis de fotografia, que tenen l'objectiu de reconèixer artistes visionaris que fan servir processos i imatges fotogràfiques en la seva obra, s'hi han presentat milers de propostes de més de 150 països.

Segons Jim Casper, editor en cap de LensCulture, "Estopiñan ha creat una rica i multicapa obra d'art que evoca la naturalesa canviant de la memòria humana i com sovint confiem en les fotografies per estimular o crear records". El jurat també destaca la reflexió sobre "la poca fiabilitat de les fotografies com a testimoni, amb punts de vista limitats i també subjectes a la deterioració, el canvi i esvaïment a causa del pas del temps".

L'autor s'ha mostrat molt satisfet pel reconeixement i ha destacat la vàlua del jurat, "format per prestigiosos directors i comissaris com Yasufumi Nakamori, comissari de fotografia de la Tate Modern de Londres; Kristen Gresh, comissària del Museum of Fine Arts de Boston, i els directors dels museus de fotografia de Charleroi i del Pier 24 Photography de San Francisco, així com la directora artística de La Fábrica Photoespaña".

La sèrie ReVers, encara en desenvolupament, és fruit del treball d'Estopiñan a la residència artística a l'Espai d'Arts de Roca Umbert. Algunes peces s'han exposat a Barcelona i a Terrassa.

Edicions locals