Prova amb lones estampades per protegir del foc de la festa

Les teles, instal·lades a l'Oficina de Turisme i al carrer Portalet, estaran estampades amb elements del bestiari tradicional de Granollers

Cultura, Societat

Demà, dimecres, davant l'Oficina de Turisme del carrer Anselm Clavé, es presentaran les lones ignífugues que per primera vegada s'instal·laran per protegir aparadors durant els actes de foc de la festa major. Per fer-ne la prova, enguany es col·locaran a la mateixa Oficina de Turisme i a l'edifici municipal del carrer Portalet.

Des de fa uns tres anys l’Ajuntament, les associacions de comerciants i la colla de Diables han estat treballant de manera coordinada per trobar un bon sistema de protecció durant els actes de foc, tant per als aparadors dels establiments comercials com per als vidres i façanes dels equipaments de la ciutat i els domicilis particulars.

Enguany es farà aquesta prova pilot amb lones ignífugues instal·lades a dos equipaments públics, per tal que les lones actuin com una mena de cortina que es podrà posar i treure amb facilitat, per ser reutilitzada quan calgui. Si el resultat és positiu s’obrirà la porta a la substitució dels actuals cartons, un sistema més rudimentari i que demana temps per ser col·locat.

Granollers serà la primera població de la comarca on s’assajarà aquest sistema, que ja ha tingut precedents amb iniciatives puntuals d’alguns associats a Gran Centre.

L’Ajuntament s’ha basat en iniciatives similars de Sitges, Vilafranca i, sobretot, de Mataró, que s’ha adoptat com a model. En paraules de Joan Giró, cap de colla de Diables, “aquestes lones s’han provat a poblacions on hi ha molta més quantitat de foc que no pas a Granollers i la seva eficàcia està testada”. Les lones estaran estampades amb elements del bestiari tradicional de la ciutat com El Colom, amb la qual cosa també seran un element d’embelliment urbà. A d’altres poblacions és freqüent que moltes persones les utilitzin com a photocall improvisat per a les seves selfies.

Edicions locals