Granollers activa 4,5 milions d'euros del romanent per a inversions

Una de les partides més importants, d'1,5 milions, serà per comprar una nau per ampliar Can Muntanyola

Societat

Can Muntanyola ampliarà les instal·lacions amb una nova nau
Can Muntanyola ampliarà les instal·lacions amb una nova nau

El ple de l’Ajuntament va aprovar a finals de juliol l’activació de 4.548.637 euros del romanent de tresoreria de l'exercici 2018 per afegir al pressupost d’inversions i despeses del 2019.

Una part d’aquests diners, 1,6 milions, serviran per reduir l’impacte de partides que actualment es financen a través de crèdits, una mesura que, entre d’altres, preveu reduir el pagament d’interessos per a determinats projectes, com la integració urbana de la carretera de Lliçà a la Terra Alta, l’ampliació de l’edifici de Can Muntanyola, la reforma de les piscines cobertes i la construcció de les rampes mecàniques del carrer Carles Riba.

Una altra part dels diners del romanent, concretament 1.911.063 euros, es destinaran com a crèdit extraordinari a partides no previstes en el pressupost d’enguany, com l’adequació de nous espais d’acollida (105.000 euros), actualitzacions informàtiques (97.000 euros) o la impermeabilització de la graderia i els vestidors del camp de futbol del carrer Girona (90.000 euros).

Amb tot, l’import més important d’aquesta partida –1,5 milions– serà per a l’adquisició d’una nau industrial per ampliar les instal·lacions del centre de serveis a les empreses de Can Muntanyola, situat al polígon Palou Nord, especialment per donar més capacitat al grau d’Enginyeria de l’Automoció que imparteix en aquest equipament la Universitat de Vic (UVIC).

El nou edifici, aturat

La compra d’una nau substituirà, inicialment, el projecte d’ampliació previst mitjançant la construcció d’un nou edifici a tocar de l’actual per augmentar la capacitat de l’aulari per a les activitats formatives que s’hi fan actualment i que puguin programar-se en el futur.

De fet, el projecte bàsic de l’obra existeix des que es va posar en marxa el centre de serveis per a les empreses l’any 2012, però la darrera fase ha quedat pendent de desenvolupar.

Ara, coincidint amb l’ús intensiu que la UVic fa de la instal·lació, Ajuntament i universitat han plantejat la necessitat de buscar nous espais per donar més capacitat al centre, i per accelerar el procés s’ha optat per comprar una nau propera ja construïda que pugui cobrir les necessitats a curt termini.

Finalment, el ple també va aprovar una modificació del pressupost per destinar suplements de crèdit a partides ja existents, en aquest cas per un import d’1.037.574 euros.

Els suplements més destacats corresponen a l’aportació al Consorci d’Educació Especial Montserrat Montero (135.000 euros) i al pagament de les subvencions d’accessibilitat i suport a les comunitats de veïns (130.000 euros), tot i que també hi haurà una partida de 60.000 euros, per exemple, per a la reforma de la pista del pavelló del carrer Girona.

Edicions locals