La PAH i onze famílies reclamen un lloguer social al BBVA

La plataforma considera una "obligació moral del BBVA" accedir a la petició de lloguers socials

Societat

La PAH i onze famílies reclamen un lloguer social al BBVA
La PAH i onze famílies reclamen un lloguer social al BBVA

Onze famílies que viuen sense títol legal en habitatges propietat del BBVA a Granollers, Canovelles i les Franqueses van presentar a finals de juliol sol·licituds de lloguer social al BBVA amb el suport de la PAH Granollers.

Segons explica la plataforma, en tots els casos els habitatges van passar a ser propietat del banc després de processos d'execució hipotecària, i en el moment de l’ocupació estaven buits i pràcticament abandonats.

A més, asseguren, els ocupants tenen informes d'exclusió residencial dels respectius serveis socials, i després d’haver estat expulsats del mercat de lloguer o hipoteca "no han tingut prou suport de les administracions" per mirar d’accedir de manera regular a un habitatge a preu de mercat.

La PAH recorda que “l'opció no és viure sense pagar”, i per això sol·licita al BBVA que admeti el pagament d’un lloguer social d'acord amb els ingressos de cada família tal com recull la llei 24/2015. “Considerem una obligació moral del BBVA accedir a la petició de lloguers socials; tot i això, només retornarien una petitíssima part del deute que tenen contret amb tota la societat pel rescat amb milions de diners públics”, indiquen.

D’altra banda, la PAH exigeix a la Generalitat que desenvolupi el reglament associat a la llei 24/2015 perquè es pugui expropiar sense cost l'ús temporal dels habitatges buits de grans tenidors i reclama a l'Ajuntament que s'avanci en la preparació dels expedients perquè la seva aplicació pugui ser el màxim de ràpida possible.

Edicions locals