Convocada la 2a edició dels Premis Porxada als establiments comercials

Enguany hi haurà guardons a l'antiguitat, la innovació i la renovació de gran format

Economia

La Fonda Europa va rebre l'any passat el premi a l'establiment històric
La Fonda Europa va rebre l'any passat el premi a l'establiment històric

El divendres 4 d’octubre (21 h) es lliuraran al Teatre Auditori de Granollers (TAG) els guardons de la segona edició dels Premis Porxada als establiments comercials de la ciutat. L’objectiu és reconèixer la singularitat dels establiments comercials i fer valdre el conjunt de l’oferta comercial de la ciutat "com a factor d’atracció de visitants, generador d’activitat econòmica i creador de llocs de treball".

Les candidatures per aspirar als premis, convocats per l'Ajuntament de Granollers i l’associació de comerciants Gran Centre, poden presentar-se fins al 20 de setembre a les 14 h, tret de les categories de premi a l'establiment històric i el premi honorífic. Poden presentar-se com a candidats tots els establiments comercials de la ciutat que compleixin els requisits fixats en la categoria de premi corresponent al qual es presentin.

Els Premis Porxada diferencien diverses categories. D'una banda, hi ha els guardons que valoren la trajectòria comercial: premis als comerços històrics per a establiments amb més de 100 anys, sigui per història familiar o d’activitat; un premi honorífic tant per als establiments comercials com per a persones; i un premi a l'antiguitat per als establiments comercials que presentin la seva candidatura i que acreditin que enguany fan 25, 50 o 75 anys.

D'altra banda també hi ha un premi a la innovació per a activitats realitzades o implantades a partir de l'1 d'octubre de 2018; i un premi a la renovació de gran format, en què l'activitat també s'ha d'haver desenvolupat a partir de l'1 d'octubre de 2018. En aquests casos hi ha hagut una modificació respecte a les bases de l'any passat, ja que s'ha dividit en dues categories diferents els premis d'innovació i renovació de gran format, en tots dos casos per a activitats desenvolupades a partir de l'1 d'octubre de 2018.
Les bases dels premis van ser aprovades pel Fòrum de Comerç, en el qual participen totes les associacions comerciants de la ciutat, que també estan convidades a presentar candidatures.

El jurat dels Premis Porxada està format per la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez; un representant de cada associació de comerciants legalment constituïda; un representant del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental i un representant de l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental.

Una vintena de premiats

La primera edició dels premis, celebrada l'any passat, va reconèixer una vintena d'establiments "d'una de les ciutats amb més densitat comercial de Catalunya", recordava aleshores l'alcalde, Josep Mayoral. Entre d'altres, van rebre guardó la trajectòria històrica de la Fonda Europa i les botigues Montañà, Piguillem, Tomàs Colomer i Joan Sitjes, mentre que els premis a la innovació van ser per a Calçats Miralles, 0% Gluten i Tasmània.

Edicions locals