Els marcadors, una tècnica habitual dels robatoris en domicilis

Els Mossos d'Esquadra alerten dels trucs més habituals dels lladres

Societat

Els Mossos alerten dels trucs més habituals dels lladres
Els Mossos alerten dels trucs més habituals dels lladres

Els Mossos d’Esquadra han alertat aquest estiu d'un nou sistema de marcadors de portes d’habitatges que fan servir els delinqüents per saber si els inquilins són a casa o no durant els períodes de vacances. Es tracta de petits marcadors de plàstic o silicona col·locats habitualment als extrems superiors de les portes dels pisos i que a primer cop d’ull no es veuen.

En obrir la porta, el marcador cau i, si és de silicona, es trenca. D’aquesta manera els lladres detecten si en un determinat període de temps algú ha obert la porta de l’habitatge. La policia recomana fixar-se abans d’entrar a l’habitatge si al perímetre de la porta d’entrada hi ha col·locats aquests petits marcadors i, en cas de trobar-los, avisar immediatament al 112 sense tocar-los.

Els Mossos d’Esquadra mantenen la prioritat de reduir els robatoris amb força a domicili arreu del territori. Segons assenyalen, "aquest treball intensiu i la col·laboració ciutadana està donant resultats i es manté una tendència a la baixa en aquests tipus delictius que tant afecten l’esfera privada de les persones".

Les dades comparatives entre el primer semestre d’enguany i el de l’any passat mostren un descens generalitzat a la Regió Metropolitana Nord de gairebé el 3% i de gairebé un 5% a tota Catalunya. El problema es treballa des de les unitats especialitzades i les de seguretat ciutadana, coordinadament amb les policies locals, i també des de la prevenció.

Edicions locals