Les jugadores del primer equip del BMG, pregoneres reivindicatives

Les esportistes han reclamat més presència femenina a primera línia de la vida social i política de Granollers

Cultura, Esports

Les jugadores del primer equip del BMG van fer el pregó de la festa major
Les jugadores del primer equip del BMG van fer el pregó de la festa major | Xavier Solanas

Les jugadores del primer equip del Balonmano Granollers (BMG) han estat les pregoneres de la festa major d'enguany, amb un discurs que ha reivindicat el club, l'esport femení i la igualtat en tots els àmbits de la societat. Giulia Guarieiro, Kaba Gassama i Míriam González van ser les encarregades la nit de dijous de dirigir-se des del balcó de l'Ajuntament a una plaça de la Porxada plena de gom a gom.

La tria de Blaus –guanyadors del repte de l'any passat– ha suposat un pregó amb veus plurals, femenines i coincident amb el 75è aniversari del BMG.

Guaireiro prenia el micròfon per recordar que el BMG és "un club que és a tot arreu i també al pregó. I hi som perquè l'essència del BMG és en dos colors: blanc i blau", exclamava. La jugadora posava en valor els mèrits del club i recordava que el 2021 s'organitzarà a Granollers el mundial femení d'handbol, així com que el BMG és l'únic club estatal que té el masculí i el femení a la màxima categoria.

Tot seguit, Gassama reclamava més presència femenina a la vida social i política de la ciutat: "Quantes dones heu vist a aquest balcó? Quantes caps de colla? Quantes alcaldesses? No és moment de fer justícia?", exclamava. A més, recordava el caràcter inclusiu de l'equip, amb jugadores "de Granollers, Galícia, Euskadi, Madrid, Bulgària, el Marroc, França, i un físio japonès”.

Finalment, la capitana del KH-7, Miriam González, recordava els reptes que té Granollers i que cal entomar: "Volem una ciutat sostenible; una ciutat per a totes les edats; una ciutat contra les violències de tot tipus, no només contra les dones, també contra les persones racialitzades i contra les minories; i una ciutat que sigui ferma contra la repressió política". Per acabar va animar la ciutadania amb un “No deixeu mai de tenir ganes de jugar i guanyar”.

També des del balcó, l'alcalde, Josep Mayoral, recordava el desaparegut Amador Galí, que "sempre serà el rajoler blanc", així com tenia unes paraules per a Pep Callau, que fa 25 anys que és l'speaker de la festa, i lloava la feina de les colles de Blancs i Blaus.

A la plaça, Òmnium, ANC, CDR i el col·lectiu No ens vendreu la moto, reivindicaven amb pancartes l'1 d'Octubre, la llibertat dels presos polítics, el dret a l'autodeterminació, i denunciaven la contaminació a la ciutat, tot denunciant el PDU del Circuit.

Edicions locals