Tercera victòria consecutiva de Blaus a la festa major

La colla blanca guanyava l'emblemàtic concurs de rajolers, i la blava s'enduïa l'estirada de corda després de 17 anys sense aconseguir-ho

Cultura

Els representants de Blancs i Blaus es fan un petó al balcó de l'Ajuntament després d'intercanviar-se el mocador
Els representants de Blancs i Blaus es fan un petó al balcó de l'Ajuntament després d'intercanviar-se el mocador | Xavier Solanas

El balcó de l'Ajuntament, amb una plaça de la Porxada plena, era novament l'escenari del veredicte del repte de festa major que, per tercer any consecutiu, atorgava la victòria a la colla dels Blaus. L'encarregat d'anunciar-ho era la veu de la festa durant els darrers 25 anys, Pep Callau.

Les mostres d'alegria a la Porxada es completaven al balcó amb un petó de cine per part dels representants de les dues colles, que prèviament havien fet l'habitual intercanvi de mocadors.

Blaus arribava a la victòria amb una pila d'actes ambientats en una fàbrica, Cal Got, en memòria al passat obrer de principis de segle XX de Granollers. El jurat n'ha valorat la innovació, la participació i la mateixa organització dels actes. A més, la colla blava també s'emportava 6 de les 11 proves puntuables de la juguesca, inclòs un èxit especialment desitjat: el de l'estirada de corda, que se li havia resistit durant 17 anys. Per a Blaus ha estat també la Passada infantil i d'adults, i els escacs i el futbolí de la matinal de jocs.

La colla dels Blancs, per la seva banda, sortia victoriosa d'un emocionant concurs de rajolers, així com dels correvent infantil i d'adults, i del llançament de rajoles. Els Blancs, centrats en la producció d'una factoria de la festa, plena de creativitat i també reivindicació, han estat uns forts adversaris.

Edicions locals