La Tela inaugura una exposició divulgativa sobre el tritó del Montseny

El Museu de Ciències Naturals acollirà la mostra fins al 17 d'octubre

Societat

El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny! Aquest és el nom de l'exposició que el Museu de Ciències Naturals a La Tela inaugurarà avui, dijous (19 h), i que es podrà visitar fins al 17 d'octubre. Es tracta d'una exposició divulgativa sobre el tritó del Montseny, un animal endèmic d'aquest massís i considerat un dels amfibis més amenaçats d'Europa.

Els antecedents del tritó del Montseny es remunten l'any 2005, quan va ser descrit per científics del museu granollerí i de la Universitat de Barcelona, en el que va representar una de les descobertes sobre fauna més destacades de les darreres dècades a Catalunya. Es tracta del vertebrat més amenaçat del país, un amfibi que és un bon indicador de la qualitat ecològica del medi ambient, ja que per viure necessita aigües fredes, netes i ben oxigenades.

La mostra, produïda per la Diputació de Barcelona, explica els valors del tritó del Montseny, el perill que corre i apunta solucions suggerides des de Life Tritó Montseny, un projecte conjunt de la Diputació i la Generalitat per preservar-lo i divulgar-lo.

A la inauguració hi assistiran l'alcalde, Josep Mayoral; la regidora de Cultura, Maria Villegas; el director del Parc Natural del Montseny, Lluís Martínez, i el coordinador de l'àrea de recerca en amfibis i rèptils del Museu de Ciències Naturals, Fèlix Amat.

Edicions locals