El CNG organitza per primer cop una cursa solidària per la serra de Llevant

La CNG4Camins, que es farà el 15 de desembre, tindrà dos recorreguts, de 6 i 13 quilòmetres respectivament

Societat, Esports

El CNG organitza per primer cop una cursa solidària per la serra de Llevant
El CNG organitza per primer cop una cursa solidària per la serra de Llevant

El Club Natació Granollers (CNG) organitza enguany, per primera vegada, una cursa solidària que transcorrerà, el 15 de desembre, per la serra de Llevant, tot passant pel costat de la presó de Quatre Camins. D'aquí el nom del nou esdeveniment esportiu, CNG4Camins, deia el director executiu, Jordi Mas, qui recordava com el centre penitenciari va prendre el nom de l'encreuament de camins i corriols.

En la presentació de la cursa, dimecres, Mas explicava també els motius que han dut el CNG ha emprendre aquest projecte. "L'organitzem perquè va directament relacionada amb la nostra missió, fomentar l'esport; fomentem la implicació del club amb la ciutat i sortim de les parets del CNG; tenim ganes d'assumir aquest repte organitzatiu, i volem col·laborar amb un projecte social", detallava.

El CNG reconeix La Mitja com el gran referent de les curses de la ciutat, però vol complementar l'oferta "amb un altre perfil, que no transcorre per asfalt i que, tot i no ser una cursa de muntanya, és més tipus trail", descrivia Mas.

El director de la cursa CNG4Camins, José Bartolomé, detallava el circuit dels dos recorreguts previstos: un de 6 quilòmetres i 94 metres de desnivell, i un de 13 quilòmetres i un desnivell de 236 metres. El CNG ha obert 200 inscripcions per a la primera opció i 300 per a la cursa més llarga. Ambdues sortiran a les 10 h del pavelló de Can Bassa, on també es farà l'arribada.

Per desenvolupar la CNG4Camins cal un centenar de voluntaris. La responsable d'aquest àmbit, Alícia Rodríguez, feia una crida a la inscripció de persones a partir de 16 anys al web de la cursa.

Enguany la cursa permetrà recollir fons –ja sigui a través d'una part de la inscripció o bé amb donacions– per a la cooperativa Capivo, que gestiona el Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) de Granollers. La seva directora, Marta Seoane, recordava que fa temps que hi ha una col·laboració amb el CNG. Una de les psicòlogues de l'equip del CDIAP Aitziber Zuñiga ha indicat que els diners recaptats serviran per comprar material psicomotriu i sensorial per a la intervenció terapèutica d'infants amb autisme i pluridiscapacitat.

Les inscripcions s'han obert aquesta setmana i es poden fer a través del mateix web de la cursa –cngranollers.org/4camins– i del de Runedia –runedia.mundodeportivo.com–. La inscripció per a ambdues curses inclou samarreta amb bossa de corredor, avituallaments, dorsal amb xip, cronometratge, guarda roba, servei de dutxes i servei de fisioteràpia.

Edicions locals