Obres contra rellotge a l'Institut Marta Estrada

El centre, l'Ajuntament i el Departament d'Educació confien que el curs pugui començar amb normalitat el dia 12

Societat

Obres a contra rellotge a l'Institut Marta Estrada
Obres a contra rellotge a l'Institut Marta Estrada

Les obres d’adequació de l’Institut Marta Estrada, al barri de Can Gili, avancen contra rellotge per estar enllestides dijous vinent, 12 de setembre, dia marcat al calendari per a l’inici del curs escolar. Aquesta setmana els operaris enllestien els treballs de pintura dels exteriors i els interiors, i per aquest dijous i divendres estava prevista la instal·lació dels tancaments de les noves aules que s’han construït entre els dos edificis del centre.

Concretament, els treballs que s’hi ha dut a terme els últims mesos han comportat la connexió dels dos edificis i l’ampliació d’espais. S’han creat tres noves aules grans de grup, un taller de tecnologia, un laboratori i una aula de reforç per a visual i plàstica, així com s’han tirat envans entre les antigues aules de primària de l'escola Fàtima per disposar de dues noves aules grans. També s’han reformat els banys, de manera que ara el centre disposa de lavabos nous i adaptats a totes les plantes.

El regidor d'Educació, Francesc Arolas, ha explicat que la previsió és que els treballs estiguin enllestits el dia 12, però ha afegit que “si hi hagués algun contratemps que endarrerís els treballs a última hora, ja hi ha prevista una alternativa per ajustar el calendari”. D'altra banda, per aquestes setmanes de setembre, l'Ajuntament ha habilitat un espai municipal al professorat del centre perquè pugui preparar el nou curs lluny del brogit de les obres.

El Departament d'Educació de la Generalitat ha destinat a aquesta actuació 367.825 euros. De fet, les obres es van iniciar l'estiu del 2017 amb una primera fase per adaptar espais interiors de l'edifici i construir en una part del pati, i van permetre incorporar les classes de 3r d'ESO al centre que feia dos anys que estava en funcionament.

Per a aquesta segona fase, desencallada fa poc més d’un any, la Generalitat va modificar el projecte director inicial per adaptar-lo al pressupost. L’obra va començar l’estiu passat, però s’ha completat aquest estiu amb l’actuació més molesta i de més envergadura.

Tercera fase pendent

Amb la modificació del projecte queda pendent, per a una tercera fase encara sense calendari, la instal·lació d'un ascensor a l'edifici principal amb recorregut de la planta baixa a la segona planta.

L’Institut Marta Estrada obria fa quatre cursos a les instal·lacions de l’antiga escola Fàtima, i s'iniciava amb dos grups de 1r d’ESO, als quals va sumar grups d'altres cursos els anys posteriors fins a completar els quatre cursos d’ESO previstos per al centre.

 

Edicions locals