La Taral·la, la fira de música i educació, torna a Roca Umbert

La quarta edició manté, a banda de la formació per a professionals, activitats obertes al públic familiar

Societat

El recinte fabril de Roca Umbert acollirà el cap de setmana la quarta edició de la fira Taral·la, un certamen de música i educació adreçat tant a professionals del sector com al públic familiar, que pretén donar valor a la música com a eina i estratègia educativa.

La Taral·la està organitzada per l'Associació Totsona, sota la direcció de Dàmaris Gelabert, Roca Umbert i l'Ajuntament de Granollers. Tot i que els destinataris són principalment docents i estudiants d'educació, la Taral·la, ja des de la seva segona edició, es va obrir al públic en general, amb un bon gruix d'activitats d'accés gratuït als espais de Roca Umbert.

Enguany, durant tot el dissabte hi haurà foodtruks, una desena d'expositors i instal·lacions musicals. A més, a les 11 h es presentaran el llibre i CD Els tresors d'en pau, una proposta de Júlia Pérez de música per a nadons inspirada en la figura de Pau Casals i el violoncel; les aplicacions Si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit, una proposta de música i tecnologia de Ferran Castanyer i Albert Burcet de l'Escola d'Arts en Viu del Prat de Llobregat, i el CD Do re mi fa flor. La primavera en cançons de Sergi Esparza i Ferran Andechaga, presentat per Marta Amigó i Maria Tarès.

Les presentacions per a adults continuaran a les 11.30 h amb la unitat didàctica de música i moviment Mini-esportistes, a càrrec d'Ana Quílez; el projecte Prem i aprèn! Com les màquines d'escriure ens fan estimar més la música de Jonathan Gelabert, i el CD Desitjos de colors, en què Anna Llopart i Xavi G. Cabré han ideat cançons de diferents estils musicals i amb temes que agraden els nens i nenes.

Al migdia començarà el taller del grup de musicoterapeutes El cinquè so , que treballa la participació comunitària a partir de cercles de percussió pensats com activitat familiar. Seguidament començaran els tallers de pagament, alguns dels quals tenen les entrades esgotades. I, per acabar el matí, a les 13.30 h hi haurà el concert de Lali BeGood, i el de Cançons i jocs per despertar l'alegria, així com un taller de dansa africana Malinké amb percussió en directe.

A la tarda (15.30 h) es reprendran els tallers de pagament, pensats per infants de 0 a 10 anys, i que tracten l'estimulació musical, els jocs rítmics i harmònics per a l'aula, l'experimentació amb la percussió i l'estimulació neuromotriu de la musicoteràpia, entre altres aspectes.
 

Cantata amb Arnau Tordera

Els plats forts del dissabte oberts al públic en general començaran a les 17.30 h, amb la cantata La màquina del temps, un concert gratuït ideat pel polifacètic compositor Arnau Tordera –conegut per ser el cantant d'Obesses– i amb dramatúrgia d'Antoni Font-Mir, que adapta l'espectacle La màquina del temps a cor infantil, solista i piano. La cantata la interpretaran els cors del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya amb la veu solista del mateix Tordera. La composició és un viatge en el temps, passant per la Prehistòria, l’època medieval o l’antiga roma, on hi apareixen estils musicals diferents.

Concert de Dàmaris Gelabert i Dani Griffin

Dissabte es clourà amb el concert, a les 18.30 h, de l'anima mater de Taral·la, la cantant i pedagoga Dàmaris Gelabert, que acompanyada del músic americà Dani Griffin interpretarà les seves cançons, molt apreciades per als nens i nenes. El preu de l'entrada és de 7 euros.

Edicions locals