Les obres de l'Institut Marta Estrada endarrereixen l'inici de curs

Arrenca el curs 2019-2020 amb gairebé 10.000 alumnes a infantil, primària i secundària

Societat

Institut Marta Estrada, al barri de Can Gili, en obres
Institut Marta Estrada, al barri de Can Gili, en obres

Les obres d’adequació de l’Institut Marta Estrada, al barri Congost, obligaran a endarrerir l’inici de curs a més de 200 alumnes.

Els Serveis Territorials d’Ensenyament i l’Ajuntament han confirmat aquesta setmana a les famílies que les obres d’ampliació de l’edifici no s’han acabat en el termini previst i que, per tant, l’inici de curs es farà esglaonat i en altres dependències municipals.

Concretament, dijous només iniciaran el curs els alumnes de primer, i ho faran a l’espai polivalent del pavelló del Congost.

Divendres s’hi afegiran els alumnes de segon, també al mateix espai, mentre que a partir de dilluns tot l’alumnat de l’institut –dos grups per curs, de 1r a 4t d’ESO– es traslladarà a les dependències de Roca Umbert, on probablement s’hi estarà tota la setmana.

Segons ha explicat el regidor d’Educació, Francesc Arolas, la previsió és que els alumnes "puguin estrenar l’edifici remodelat a partir del 23 de setembre".

Gairebé 10.000 alumnes

Aquest dijous, malgrat l’excepció del Marta Estrada, gairebé 10.000 alumnes d’infantil, primària i secundària comencen el curs escolar a Granollers. Concretament són 9.438, dels quals 656 comencen el cicle escolar a P3.

Pel que fa a educació infantil i primària, 6.299 alumnes inicien el curs aquest dijous, mentre que en educació secundària obligatòria són 3.139 alumnes, dels quals 798 comencen primer d’ESO.

En aquest cas es mantenen als centres públics de la ciutat els 14 grups de primer d’ESO que ja hi havia l’any passat, tot i que es redistribuiran els grups.

En aquesta ocasió n’hi haurà 3 a l’institut Carles Vallbona (el curs passat n’hi havia 2) i a l’EMT n’hi haurà també 3 (el curs anterior va augmentar a 4).

“Aquest any hi haurà 14 línies, però per l’any que ve ja estem negociant amb Educació poder disposar d’un parell més de grups”, diu Arolas, qui admet que la ràtio d’alumnes per aula a secundària –al voltant de 30– és molt elevada. 

Pel que fa a la formació postobligatòria, 925 alumnes han fet la preinscripció per a cicles formatius de grau mitjà i 623 ho han fet per als de grau superior, de manera que més de 1.500 cursaran estudis de formació professional a la ciutat, amb una oferta molt similar a la del curs anterior.

A més, 527 alumnes han fet la inscripció per iniciar el primer curs de batxillerat, mentre que el Centre Vallès ofereix els PFI-PTT per a joves sense l'ESO (programes de formació i inserció del pla de transició al treball), on hi ha 254 preinscripcions fetes.

Edicions locals