Un procés participatiu per dissenyar camins escolars segurs

Alumnes i famílies podran informar dels seus itineraris a la comissió de treball del projecte

Societat

Un procés participatiu per dissenyar camins escolars segurs
Un procés participatiu per dissenyar camins escolars segurs

Coincidint amb l’inici del curs escolar, aquest dijous, l’alumnat i les famílies dels centres educatius de Granollers podran participar en una proposta de ciència ciutadana per recollir informació relacionada amb els itineraris i els mitjans de transport que fan servir alumnes i famílies per accedir a l’escola.

La informació s’introduirà de manera anònima a una app i servirà, posteriorment, perquè la comissió de treball del projecte de camins escolars segurs pugui dissenyar les accions a dur a terme per millorar aquests recorreguts.

El disseny de les accions sortirà de les dades recollides a través d’aquesta aplicació –Atmoos–, però també d’enquestes i d’un treball de camp realitzat als centres educatius per veure què passa a les hores d’entrada i sortida de l’alumnat.

En aquest sentit, s’han analitzat elements com l’oferta de transport públic a prop de les escoles, els itineraris de vianants, els aparcaments de bicicletes i de vehicles i també altres elements de mobilitat, com la senyalització o els reductors de la velocitat.

Coincidint amb la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible (del 16 al 22 de setembre) es presentarà el projecte i s’explicarà a les persones implicades com s’ha d’emplenar l’enquesta per aconseguir el màxim de participació.

Edicions locals