Més de 20 formacions per iniciar el curs de la Universitat Popular

L'escenògraf Jordi Castells farà la xerrada inaugural el 26 de setembre

Societat

Imatge d'arxiu de la Universitat Popular de Granollers
Imatge d'arxiu de la Universitat Popular de Granollers

L’Aplegador de Roca Umbert serà l'escenari, dijous 26 de setembre (18 h), de la xerrada inaugural de la 6a edició de la Universitat Popular de Granollers (UPG), una iniciativa que ofereix formació en diverses branques del coneixement amb rigor acadèmic i científic amb l'objectiu de "promoure l’educació basada en el diàleg, el foment de la reflexió compartida i l’anàlisi crítica com a força motriu de les transformacions socials".

En aquesta ocasió, el convidat a la lliçó inaugural serà el reconegut escenògraf de Cardedeu Jordi Castells, que farà una xerrada amb el títol L’escenografia com a procés creatiu.

Entre l'oferta del primer semestre, que tindrà 25 formacions diferents, es podrà fer un recorregut per alguns títols clau de la literatura en el curs Literatura contemporània. Clàssics i moderns, a càrrec d'Elena Mateos; s'abordarà si és segur enviar informació a través de la xarxa –Criptografia, amb M. Antònia Morató–; es descobrirà quin ha estat el paper de la dona en el món occidental des dels orígens –Història de les dones, amb Mercè Borràs–; i es farà un recorregut històric pel món del coneixement científic des dels orígens fins al present –Introducció a la història de la ciència, amb Orland Mena–.

També hi haurà cursos de pensament crític; aprendre a pensar històricament; art egipci, dels segles XVIII i XIX i contemporani; escacs; salut; dansa lliure; sociologia; economia; i música, salut i benestar entre d'altres.

El període de matrícula per al curs 2019-2020 està obert fins al 30 de setembre, i les classes començaran el 4 d’octubre.

Edicions locals