Malestar veïnal pel robatori de reixes i tapes metàl·liques a la via pública

La Policia Local assegura que la sostracció d'aquests materials de carrers i places són puntuals

Societat

Una de les tapes sostretes al Puig de les Forques el cap de setmana passat
Una de les tapes sostretes al Puig de les Forques el cap de setmana passat

Veïns de Granollers han denunciat aquesta setmana la desaparició de reixes d’embornals i tapes de claveguera a la via pública al voltant del Cementiri i el Puig de les Forques, uns robatoris que es produeixen de manera puntual a la ciutat, especialment en zones poc transitades o freqüentades.

Fonts de la Policia Local han confirmat que si bé de vegades s’han detectat aquests robatoris, no es tracta d’un problema estès ni habitual, i quantifica en una desena els casos registrats l’últim any. “Quan es produeixen casos d’aquest tipus sovint enxampem el responsable”, asseguren fonts de la Policia Local, que apunten que el perfil de lladre d’aquest tipus d’elements metàl·lics no coincideix amb el d’un delinqüent comú. “Són lladres que actuen per necessitat buscant alumini, ferro i materials que després puguin vendre de segona mà”, apunten.

De fet, els Mossos d’Esquadra fan inspeccions periòdiques en naus de reciclatge de metalls de Granollers, les Franqueses i Canovelles per detectar possibles materials sostrets de la via pública i per alertar els compradors de metalls de les pràctiques fraudulentes que es poden produir al voltant d’aquests casos.

En el cas del Puig de les Forques, tal com va passar al parc del Falgar de les Franqueses fa uns mesos, han desaparegut mitja dotzena de tapes i reixes metàl·liques que, en alguns casos, poden suposar un perill a l’hora de transitar per la via pública.

Edicions locals