El CNG renova el tècnic i l'equip de waterpolo amb la fita de la permanència

Tomas Bruder comandarà el conjunt amb vuit noves altes dels 14 jugadors de la plantilla

Esports

Les novetats de la secció de waterpolo s'han presentat aquesta setmana
Les novetats de la secció de waterpolo s'han presentat aquesta setmana

L’equip absolut de waterpolo del CNG, a Primera Divisió Estatal, inicia una nova etapa coincidint amb la temporada 2019-2020 que ara s'enceta. I ho fa de la mà d'un nou entrenador, l'eslovac Tomas Bruder, que substitueix Pablo Quattrocchio i que també assumeix la direcció esportiva de la secció, i la incorporació de 8 jugadors nous a la plantilla total de 14.

El club presentava dilluns el nou projecte, que té "l'objectiu de la permanència a primera, així com seguir fent créixer la base, tant masculina com femenina", explicava el director executiu, Jordi Mas. El waterpolo del CNG va tancar la seva quarta temporada a primera divisió en una meritòria setena posició.

Ara, Bruder vol "fer-ho el millor possible a primera, començant per reforçar la defensa perquè cada cop rebem menys gols", indica, tot i que reconeix que tot just han començat a entrenar i cal acabar de conèixer l'equip. "Jo sempre vull guanyar, però no puc dir ara com ara com ens anirà", conclou. Bruder arriba a Granollers procedent de la 3a Copa Eslovaca, la 3a Lliga Eslovaca.

El 2015-2016 va compaginar la tasca de preparador físic al CN Sant Andreu amb la d'ajudant del seleccionador eslovac. En la seva carrera com a jugador Bruder ha passat per equips eslovacs, brasilers, australians, espanyols i catalans (Sant Andreu, CN Catalunya i CN Barcelona).

La plantilla 2019-2020

La plantilla tornarà a comptar amb David Díaz, capità de l'equip, Daniel López, Magí Salvà, Gerard Troyano i Rodrigo Piedrabuena. S'hi incorporaran Marc Mora, tornat a la competició després de dos anys de pausa i format al Mataró; Arnau Fernández, porter arribat del CN Rubí i format a Terrassa; Josep Bertrán, procedent del CN Hospitalet i format a Sant Andreu; i Tood Howard, del KZN Aquatics de Sud-àfrica.

També Marc Tarrés, provinent del CN Rubí i format a Mataró; Pau Shindler, també recuperat després de dos anys de descans; Albert Tarrés, del CN Rubí, i Pitu Puig, que torna al CNG després del seu pas per Mataró i que és el primer jugador de l'equip absolut granollerí convocat a la selecció catalana.

El capità, David Díaz, explicava que la plantilla està molt contenta amb el nou tècnic i amb l'entesa general entre els jugadors.

Enguany el club s'acomiada d'Adrián Rodríguez i Carlos de la Cerda, que s'han retirat; de Guido Gabriel Martino, desplaçat al CN Sabadell; Jean Sánchez, al CN Horta; Diego Vilar Osterling, fitxat al Regatas de Lima, al Perú, i Raúl Loste, que s'incorpora al Mataró.

El president del CNG, Eduard Escandell, va agrair el pas de tots i "l'etapa de Pablo [Quattrocchio], que va iniciar un període molt important" per a la secció de waterpolo del club. "Però ara cal un canvi; gent amb experiència i projectar la gent jove", assegurava Escandell, qui concloïa: "Més enllà del resultat, el més important és el dia a dia, i posar les bases".

El CNG Granollers disputarà dissabte 21 (16.15 h) el primer partit de la temporada contra el CN Sant Feliu en el marc de la Copa Catalunya.

Youth Cup juvenil

La segona edició del Youth Cup Granollers se celebrarà aquest cap de setmana a la ciutat. Serà, novament, amb la presència d'una dotzena dels millors equips catalans en categoria juvenil i amb reforços, de manera que els jugadors més joves s'integraran als jugadors absoluts dels seus clubs. El torneig es disputarà de divendres a diumenge a les dues piscines del CNG, la coberta i la descoberta.

Entre els clubs participants hi haurà l'Atlètic Barceloneta, el CN Mataró, el CN Sabadell i el CN Barcelona. El torneig es disputarà en una lligueta de quatre grups amb una fase final.

Edicions locals