Entitats de Granollers es mobilitzen contra les 'privatitzacions' de la Llei Aragonès

La plataforma Granollers contra les privatitzacions. Aturem la llei Aragonès farà un acte dijous (19 h) a la Porxada

Societat

La plataforma anuncia accions als barris els pròxims mesos
La plataforma anuncia accions als barris els pròxims mesos

La plataforma Granollers contra les privatitzacions. Aturem la llei Aragonès, es mobilitzarà dijous (19 h) a la Porxada per rebutjar el projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones –coneguda com a Llei Aragonès–, impulsat pel Govern de la Generalitat i que actualment s’està tramitant al Parlament.

Per als integrants de la plataforma, el projecte de llei pot suposar la major externalització de serveis bàsics del govern català. “L’aprovació de la llei, previsiblement al novembre, afectaria sectors tan essencials com la sanitat, l’educació o els serveis d’atenció a les persones”, denunciaven dijous els portaveus de la plataforma.

La llei regula explícitament l’externalització sanitària de serveis ginecològics i obstètrics, pediàtrics, serveis de planificació familiar o hospitalaris de cirurgia. També obre la porta, respecte a l’educació, a privatitzar serveis de preescolar (etapa 0-6), ensenyament per a adults, educació especial i menjadors escolars; així com altres serveis de cura de les persones o geriatria entre d’altres.

Per a la plataforma, la privatització d’aquests serveis empitjorarà les condicions de treball de docents, metgesses, monitores, vetlladores, infermeres, educadores, cuidadores, etc., unes feines ja precàries i “altament feminitzades”. A més, apunten, “el criteri del preu podrà condicionar fins a un 40% la licitació d’un servei”, de manera que la qualitat deixarà de ser prioritària. “La millor garantia per tenir drets socials, justícia de gènere i condicions laborals dignes és tenir uns serveis públics de qualitat”, assegurava Lluís Guix, un dels portaveus del col·lectiu.

Per això, la plataforma, formada per diverses organitzacions i entitats de la ciutat (Assemblea Llibertària, CNT, Crida per Granollers-CUP, Intersindical-CSC, Marea Pensionista i Podem), i també persones independents, organitzarà actes a tots els barris, així com una assemblea oberta, per conscienciar els veïns i exigir que els serveis públics siguin de titularitat, gestió i provisió 100% públics, així com per incorporar a la lluita els sectors afectats.

Dijous que ve, a les 19 h, “la Porxada serà un clam contra les privatitzacions”, un acte públic en què intervindran representants de Marea Pensionista, Marea Blanca, No + Precarietat, la FaPaC i la Plataforma SAD Catalunya.

Edicions locals