Obertes les inscripcions per a les activitats de tardor de les biblioteques

Hi haurà una quinzena de clubs de lectura per a totes les edats, activitats per practicar l'anglès, debats, exposicions i cursos de formació digital

Cultura, Societat

Obertes les inscripcions per a les activitats de tardor de les biblioteques
Obertes les inscripcions per a les activitats de tardor de les biblioteques

Les biblioteques Can Pedrals i Roca Umbert enceten nou curs aquest setembre amb una programació carregada d’activitats per a tots els públics al voltant de la lectura i l'aprenentatge, amb clubs de lectura, tertúlies, xerrades, tallers, conversa en anglès, formació digital. Les inscripcions per participar-hi es poden fer gratuïtament des d'aquest dimarts de manera presencial o telemàtica.

El curs s'inaugurarà dimecres 25 de setembre (19 h, Biblioteca Roca Umbert) amb un espectacle musical que fa un homenatge a l'escriptora Teresa Pàmies: Coses de la vida: a ritme de bolero, amb la veu de Celeste Alías, Dani Pérez a la guitarra i el rapsode Xavier Serrano.

Pel que fa a activitats familiars, la programació inclou sessions per a nadons i nens i nenes, les sessions de l'hora menuda i l'hora del conte; les propostes per iniciar-se en la llengua anglesa de manera lúdica i els laboratoris de jocs,  i lletres i imatges.

També hi haurà 8 clubs de lectura adreçats a nois i noies de fins a 16 anys, els tallers digitals (tecnologia, creativitat, innovació i, treball en equip) i els bibliolab, activitats per accedir al coneixement a través de l'experimentació i les metodologies innovadores.

Per a adults, les biblioteques proposen fins a 7 clubs de lectura per comentar i compartir des de llibres de novel·la, clàssics i teatre, d'una banda; i literatura i arts, de l'altra. També de cuina i un club de lectura autogestionat per joves sobre els clàssics. Aquest any, la novetat és una tertúlia al voltant de la taxonomia o les ciències naturals.

El programa inclou xerrades, debat i conversa al taller de pràctica filosòfica, conferències sobre història de Diego Valverde, un espai de lectura en veu alta i les sessions per practicar l'anglès.

Les exposicions i la formació digital per a nois i noies, i per a adults, amb cursos sobre com gestionar l'espai del mòbil, les infografies o com fer un manteniment bàsic de l'ordinador completen les propostes formatives de les biblioteques per aquesta tardor.

La inscripció a les activitats –que són gratuïtes– comença avui dimarts, 17 de setembre, de manera presencial a les biblioteques de Can Pedrals i Roca Umbert o en línia a: www.granollers.cat/inscripcionsbiblioteques.

Edicions locals