Mayoral: 'Cal mirar més enllà de la ciutat i planificar plegats la conurbació'

Els governs de Granollers i Canovelles crearan comissions de treball específiques i conjuntes en matèria d'habitatge, civisme i convivència

Política

Els governs de Granollers i Canovelles van abordar plegats en una reunió una trentena de temes
Els governs de Granollers i Canovelles van abordar plegats en una reunió una trentena de temes

Els equips de govern de Granollers i Canovelles van reunir-se dimarts per tractar una trentena de temes que són comuns als dos municipis. Aquestes són reunions habituals a l'inici del mandat per posar en comú projectes municipals de cara a la redacció del Pla d'Actuació del Mandat (PAM).

"Hem començat amb el govern de Canovelles i durant l'octubre també ho farem amb els de les Franqueses i la Roca", explicava l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, qui afegia que l'objectiu de les trobades és "fugir de la mirada curta de la pròpia ciutat i obrir-la cada cop més a l’àmbit de la conurbació".

"No té sentit que només planifiquem la nostra ciutat, perquè aspectes com la mobilitat, la qualitat de l'aire o la gestió del riu són compartides". De fet, destacava Mayoral, en aquesta edició van tractar-se fins a 29 temes compartits, fet que "demostra que la interrelació entre els dos municipis cada cop és més important".

Un dels aspectes que més es va valorar en la reunió, segons l'alcalde, va ser la participació de Can Palots a la programació d'Escena grAn, i entre els acords concrets hi ha la creació de comissions específiques de treball en matèria d'habitatge, convivència i civisme.

Altres temes que es van tractar en la reunió feien referència als autobusos Transgran, la gestió ambiental del Congost, la seguretat, la lluita contra el canvi climàtic i la qualitat de l’aire, el desdoblament de la línia R3 i el projecte de remodelació de l’estació de Granollers-Canovelles.

També l'ordenació metropolitana, el disseny del Pla General d'Ordenació Urbanística de Canovelles, en fase de redacció, i el 3r Pla Estratègic de Granollers, que s'abordarà pròximament.

Edicions locals