Les càmeres de lectura de matrícula als accessos de la ciutat, a punt per instal·lar

La junta de govern local ha adjudicat el servei a Aplicaciones Eléctricas ENE

Societat

Les càmeres de lectura de matrícula als accessos de la ciutat, a punt per instal·lar
Les càmeres de lectura de matrícula als accessos de la ciutat, a punt per instal·lar

Els tràmits previs a la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules als accessos viaris de Granollers ja s'estan ultimant. La junta de govern ha adjudicat el contracte de subministrament i instal·lació a l'empresa Aplicaciones Eléctricas ENE, SA, amb un import total de 94.570,44 euros, més 19.859,79 en concepte d'IVA, que representa una rebaixa del cost licitat del 10,25%.

A més, estipula un preu unitari per a possibles modificacions de 8.597 euros per cada punt de vídeo vigilància. Al concurs públic s'hi van presentar una desena d'empreses.

Un cop contractats els equips de les 13 càmeres de control en 11 punts dels principals accessos, cal adjudicar també el segon lot del contracte –encara pendent–, que inclou el cablejat de fibra òptica per a la connexió efectiva de les càmeres. L'actuació pretén detectar el pas de vehicles buscats per la policia –és a dir, que hagin estat robats o siguin sospitosos d'haver estat implicats en fets delictius–.

El sistema de seguretat, que s'alimenta de la base de dades de matrícules que comparteixen Mossos d'Esquadra i policies locals, emetrà una alarma a la comissaria de la Policia Local, de manera que permetrà la reacció immediata de les patrulles. Manca adjudicar el contracte de manteniment anual.

Videovigilància a Roca Umbert

L'Ajuntament també ha adjudicat un tercer lot a l'empresa Protección e Imagen, SL, per a la instal·lació de càmeres de videovigilància al recinte de Roca Umbert i els equips informàtics corresponents. El preu dels equips i els treballs és de 29.662,62 euros (IVA inclòs).

Els aparcaments

El govern municipal explicava fa uns mesos que també es planteja introduir càmeres als aparcaments públics més grans de la ciutat –Congost, Ponent i Jutjats–, on s'hi produeixen alguns robatoris i desperfectes a vehicles, així com al nucli antic, especialment a la zona comercial del centre.

Edicions locals