Dracs presenta la nova col·lecció de jerseis sostenibles

La marca IAIOS aposta per productes 100% reciclats i reciclables

Economia

Dracs presenta la nova col·lecció de jerseis sostenibles
Dracs presenta la nova col·lecció de jerseis sostenibles

La botiga Dracs, al carrer Santa Esperança, presenta divendres (18 h) la nova col·lecció de jerseis IAIOS amb una festa oberta a tothom amb música i cervesa artesanal del Vallès (Art Cervesers). Els assistents podran descobrir la nova col·lecció, emprovar-se els jerseis i comprar qualsevol producte de la botiga. “La idea és gaudir d'una estona agradable amb amics i clients per celebrar l’inici de temporada dels jerseis IAIOS”, explica Gemma Barbany, de la botiga Dracs.

Els jerseis IAIOS són un producte de km 0 creats amb criteris de sostenibilitat. El fil dels jerseis és 100% reciclat i estan fabricats en un procés que no genera residus. El procés de fabricació del fil consisteix a recuperar retalls de llana i acrílics sobrants d'altres confeccions, separar-los per colors i triturar-los per tornar-ne a fer fil.

Es tracta d'un procés que no genera residus i que evita passar pel procés de tint, molt contaminant de l’aigua. “En el procés de fabricació només gastem un 1% de l’aigua que s’utilitzaria en la confecció d’un jersei convencional”, destaca Barbany.

A més, els jerseis són de proximitat –es fabriquen entre Olot, Igualada i Granollers–, de manera que així s’evita el cost mediambiental d’un transport de llarga distància. "Una de les coses més contaminants és el transport, i per això la nostra aposta és treballar amb proveïdors i petites empreses locals i, alhora, afavorir l’economia del territori".

Per als impulsors de la marca, la durabilitat de la peça també és molt important, i per això han dissenyat un patró modern amb un estil atemporal i fet per durar molts hiverns, sense botons, cremalleres o altres materials que puguin dificultar el procés de reciclatge.

IAIOS neix d’una empresa familiar –Barbany– que es dedica a la venda de tèxtil des de fa 5 generacions. Recupera una idea nascuda als anys 90 i que van reinventar el 2016 després d'un procés de redisseny i conceptualització.

A més, IAIOS vol ser un homenatge a la gent gran. Per això, cada model de jersei porta el nom d’una àvia o avi del qual es poden aprendre coses.

Edicions locals