El jazz de La Maquinista Quartet i el musical 'Revolution' aixequen el teló

La gala d'inici de temporada d'Escena grAn estarà conduïda pel periodista Eloi Vila

Cultura

Els cors Veus i Jove d'Amics de la Unió van estrenar 'Revolution' a l'abril I Foto: TAG
Els cors Veus i Jove d'Amics de la Unió van estrenar 'Revolution' a l'abril I Foto: TAG

Dissabte, una nova temporada d'Escena grAn –que aplega les propostes del Teatre Auditori (TAG), la Nau B1, Llevant Teatre, la Casa de Cultura Sant Francesc i Can Palots de Canovelles– aixecarà el teló. L'encarregat de conduir la gala serà el periodista Eloi Vila –ben conegut pel programa de TV3 Al cotxe!–.

Abans que Vila vagi desgranat les novetats i sorpreses de la temporada, la formació de jazz La Maquinista Quartet anirà escalfant motors a la terrassa del TAG. Així, a partir de les 20 h els assistents podran gaudir de la música mentre prenen una copa de cava i, si ho desitgen, passar pel nou photocall Molt més que un teatre, instal·lat al vestíbul de l'equipament –les imatges es poden etiquetar a les xarxes amb #siquemestima, el lema d'aquesta temporada–.

Cants i coreografies

Un cop repassats els espectacles de la primera part de la temporada 2019-2020, arribarà el plat fort de la gala, el musical Revolution, a càrrec dels cors Veus i el Cor Jove d’Amics de la Unió. Aquesta serà una nova oportunitat per veure el que va ser un dels espectacles revelació de la temporada passada, que es va estrenar a l'abril al mateix TAG.

Es tracta d'una proposta plena de vitalitat i amb coreografies espectaculars, creada a partir dels musicals més cèlebres –Els   Miserables, Hairs-pray, Rent, El Príncep d’Egipte i El rei lleó–.

Totes aquestes músiques tenen en comú l’esperit de reivindicació, de rebel·lia i de lluita, i l’anhel de justícia i de llibertat. La direcció i coreografia de l’espectacle van anar a càrrec de la prestigiosa Panda van Proosdij, ballarina i directora d’escena neerlandesa, experta en teatre musical i en el treball amb formacions joves.

A més, compta amb les habituals batutes de Josep Vila Jover i Marta Dosaiguas, en la direcció musical. Es completa amb la música de Joan Vidal Quintet.

Edicions locals