Les joventuts d'ERC celebren el seu consell nacional a Granollers

Jovent Republicà va aplegar uns 180 joves d'arreu dels Països Catalans a la Sala Tarafa

Política

Les joventuts d'ERC, reunides a Granollers dissabte I Foto: Eduard Guerra
Les joventuts d'ERC, reunides a Granollers dissabte I Foto: Eduard Guerra

Uns 180 joves dels Països Catalans van participar dissabte, a la Sala Tarafa de Granollers, en el consell nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana, Jovent Republicà, en què es van debatre diversos temes d'actualitat i en què va intervenir la diputada de Jovent Republicà al Congrés Marta Rosique.

Entre d'altres, els joves van reclamar la prohibició de tots els espectacles amb braus als Països Catalans, inclosos els correbous. El text aprovat per l’organització remarca que "la llei catalana del 2010 ha resultat insuficient" i que malgrat "la importància històrica, econòmica i cultural" que representen els correbous, aquests "no són compatibles amb els valors de respecte i recerca del benestar animal que hem de defensar com a societat".

La resolució no només fa referència als correbous, sinó que també critica els bous al carrer, bous embolats, capllaçats i a la mar, en tant que "són festes on s’utilitza l’animal amb una finalitat recreativa, provocant-li dolor, estrès o vexant-lo" i defensa que "han de deixar d’existir i ser prohibides pel Parlament de Catalunya".

Al consell nacional de Granollers també s’hi va aprovar un protocol intern per abordar les possibles violències masclistes i LGTBIfòbiques i s'hi va debatre com organitzar la resposta de l'organització a la sentència del Tribunal Suprem. "Els joves ens mobilitzarem per convertir la repressió en una oportunitat per seguir endavant", apuntaven. A més, en la sessió també es va informar que ara com ara s'han aconseguit més de 50.000 firmes per la iniciativa legislativa popular (ILP) de rebaixar un 30% les taxes universitàries.


 

Edicions locals