La gossa Laika protagonitza el segon escape room caní del GRRC

L'entitat farà l'activitat els dos darrers cap de setmana de novembre

Cultura, Societat, Economia

L'escape room que GRRC va fer durant l'Ascensió
L'escape room que GRRC va fer durant l'Ascensió | Arxiu

El Grup de Recerca i Rescat Caní (GRRC), a banda de la seva activitat habitual d'ensinistrament de gossos i guies per a la recerca de persones, ha emprès una nova etapa. L'organització ja va pel seu segon escape room, que es dirà Laika, en homenatge a la gossa que va morir a l'interior de la nau Sputnik II, a l'espai, en 1957.

El GRRC, entitat fundada el 2006, ja organitzava activitats que es poden fer amb gossos, com per exemple excursions i sortides amb caiac. Amb la intenció "de fer una cosa més sonada" va sorgir la idea de muntar un original escape room obert a la participació de gossos, que esdevé un element decisiu del joc.

El primer escape room del grup, que es titulava Smoky, va tancar edició amb 28 sessions fetes –algunes a la fira de l'Ascensió–, totes omplertes. "Vam aprendre molt, i tota aquesta bona experiència ens enriqueix, de manera que ara la podem aplicar al segon escape room", reflexiona Toni Sanyé, president del GRRC. Laika explicarà la història de la gossa que va ser enviada a l'espai en un viatge d'anada, però no de tornada. El repte que es proposarà als participants serà: sou capaços de canviar la història?

El segon escape room es farà el cap de setmana del 23 i 24 de novembre i el següent, 30 de novembre i 1 de desembre. En total, s'han programat 24 sessions, que començaran a les 10 h i cada dues hores n'hi haurà una, fins a les 20 h, al Centre Cívic Palou (passeig de Francesc Fàbregas).

El preu és de 50 euros per cada equip de 2 a 6 persones. És imprescindible, però, que a cada grup hi hagi un gos, ja que la mascota serà la clau decisiva a la prova final, el protagonista per poder acabar de resoldre l'escape room.

Per apuntar-s'hi, es pot fer mitjançant el mòbil 699 12 90 83. Les inscripcions estaran obertes fins que s'ompli la capacitat. L'organització preveu que en 2 o 3 setmanes, aproximadament, ja ho tindran cobert, perquè un gran nombre de persones van acabar molt satisfetes de la primera experiència i esperen, amb ganes, poder repetir-la.

L'organització insisteix en el fet que el GRRC és l'únic grup que està desenvolupant una activitat d'aquest tipus, en la qual el gos és el clar protagonista. Si bé és cert que existeixen escape rooms que permeten la participació de mascotes, no inclouen el gos com a element clau per acabar desxifrant la prova. Aquest és el fet que diferencia la del GRRC de la resta de propostes.

Sanyé senyala que "és important que la gent sàpiga que pot participar qualsevol gos, independentment de la raça i de la mida, sempre que pugui comptar amb el suport d'un humà. La intenció també és que, això ja es concretarà més endavant, però ens agradaria poder portar Laika a la Fira de l'Ascensió 2020 després d'aquesta primera ronda".

Edicions locals