Fray de Decibelios rememora l'Oi! dels 80 al Dràstik Punkaires

L'entrada per a socis del local és de 10 euros

Cultura

Fray és el cantant de la banda des dels inicis, a principis dels anys 80
Fray és el cantant de la banda des dels inicis, a principis dels anys 80

El local social dels Dràstik Punkaires, al carrer Joanot Martorell, recordarà dissabte, a partir de les 19 h, el moviment Oi! dels 80, de la mà del primer grup d'aquest estil de l'Estat, Decibelios. De la banda original actualment només en queda el vocalista, Fray, que recordarà temes mítics del punk i l'ska com Vacaciones en el Prat, Paletas y bolingas i Sangre dorada.

Decibelios va néixer el febrer de 1980 al Prat de Llobregat, però van començar a ser coneguts el 1982 després d'un concert a Madrid i gravar el seu primer single, Paletas Putrefactos.

L'any següent gravaven Paletas y bolingas amb el tema Voca de Dios, considerat una de les primeres fusions de punk i ska fetes a l'Estat espanyol. El seu primer LP va ser Caldo de pollo (DRO, 1984) i el segon, Oi! (1985), és una clara declaració d'intencions del considerat primer grup d'aquest moviment a la península i que inclou un tema en català, Achuntament.

Vacaciones en el Prat (1986) és el disc amb més contingut ska i el més conegut. Decibelios va deixar els escenaris el 1990 i el 2014 va anunciar el seu retorn. El setembre de 2015 la banda es va dissoldre, i Fray va continuar Decibelios.

Edicions locals