BMG: 'Els resultats són positius, però no són els que esperàvem'

Joan Ortuño, vicepresident de l'àrea econòmica, va descriure la situació amb un to agredolç

Esports

Els socis de l'assemblea van aprovar per unanimitat totes les propostes
Els socis de l'assemblea van aprovar per unanimitat totes les propostes | Arxiu

Dilluns al vespre es va dur a terme l'assemblea general ordinària de socis del BM Granollers que se celebra anualment. La trobada va comptar amb aproximadament 30 persones i va servir per posar en comú el que s'ha anat treballant durant aquest any.
 

Joan Ortuño, vicepresident de l'àrea econòmica, va informar que l'entitat es va recuperant satisfactòriament de la situació econòmica complicada, que el va portar a implementar un pla de viabilitat per retornar 1.441.000 euros de deute concursal el 2011. El pla se seguirà aplicant fins a la temporada 2023-2024, quan es preveu que s'hagi eixugat el deute. Actualment, s'ha tornat la meitat del deute reconegut en el concurs. Amb tot, la junta destacava que, per primera vegada en aquesta dècada, els fons propis de l'entitat són positius, amb una xifra de 28.274 euros.

El president del club, Josep Pujadas, va aprofitar la reunió per comentar que hi ha un endarreriment en els compromisos a pagar del període 2018-2019, i que el club BM Granollers s'ho pren com un toc d'atenció per seguir millorant amb els compliments. Finalment, l'exercici del 2018-2019 s'ha tancat amb un superàvit agregat de 72.370 euros, amb una reducció respecte als més de 90.000 de la temporada anterior.

Pujadas, considera "que la llei que regula les aportacions de les empreses a entitats esportives necessita millores. Seria convenient que els beneficis fiscals  retribuïts a aquestes accions del patrocini puguin tenir unes desgravacions superiors", opina i assegura que això milloraria els comptes de l'entitat.

La trobada també va servir per presentar i aprovar, per unanimitat, la memòria de la temporada anterior. A més, es va efectuar l'acceptació de l'estat de comptes de la temporada 2018-2019 i, per últim, es va presentar el pressupost per a la temporada actual, que preveu un superàvit de 115.000 euros. Es van debatre algunes qüestions referides a la publicitat, moment en què la junta directiva va aclarir que els patrocinis van estretament lligats a qui juga en cada moment. La junta va aprofitar per informar els socis que han trobat convenient posar un recurs a Hisenda per la reclamació d'uns tributs.

Com a novetat, es va explicar que s'ha creat una partida que vetlla per potenciar les entrades al Palau, és a dir, estudiar de quina manera es pot aconseguir que la gent vagi a veure més partits, més enllà dels familiars i coneguts directes dels jugadors.

A banda dels assumptes econòmics, la trobada també va servir per exposar als socis la feina que s'està duent a terme en termes de projectes transversals, trajectòria esportiva i àrea social, com per exemple el viatge d'un equip de base femení per participar en un torneig a Kédougou, al Senegal. "Estem satisfets de la feina que duem a terme col·lectivament. Hi ha molta gent que col·labora, estigui o no a la junta directiva", conclou Pujadas.

 

Edicions locals