Instal·lat el calaix de formigó del pas soterrat de Bellavista

La reurbanització de l'entorn acabarà afectant 30 places d'aparcament en comptes de 60

Societat

L'estructura del pas soterrat sota les vies de la R2 ja està col·locada
L'estructura del pas soterrat sota les vies de la R2 ja està col·locada

Els treballs per connectar Bellavista amb Can Mònic i Corró d'Avall a través d'un pas de vianants avancen a bon ritme. Durant les darreres setmanes s'ha col·locat el calaix de formigó que conforma l'estructura del túnel. Els treballs s'han fet empenyent el calaix des de l'exterior amb un sistema hidràulic. El calaix té una llargada de 15 metres i unes dimensions de 5 m d’amplada i 3,10 m d’alçada.

Ara s'està treballant en la contenció del calaix de formigó i en la creació dels accessos. Més endavant s'hi instal·larà un sistema de drenatge, l'enllumenat i baranes de protecció; i s'urbanitzarà la vorera oest entre els carrers Aragó i Orient per facilitar l’accés al pas soterrat.

Durant el desenvolupament de les obres s'ha fet un estudi de reurbanització que permetrà reduir la pèrdua de places d'aparcament al carrer Aragó, de les 60 previstes inicialment a les 30 actuals.

El projecte és fruit de l'estudi de programació per millora la connexió de Bellavista amb la resta del municipi elaborat per la Diputació de Barcelona a demanda de l'Ajuntament, que té l'objectiu d'eliminar barreres físiques en aquesta zona. Compta amb un pressupost d'1,1 milions d'euros i la previsió és que el pas estigui acabat al novembre.

Edicions locals